​Biblioteksbussen fortfarande utan chaufför – står stilla tills vidare

Av på 5 februari, 2020
Biblioteksbussen på besök i Finnåker. Foto: fellingsbro.se

Lindesbergs kommun har ännu inte lyckats rekrytera någon ny chaufför till biblioteksbussen som stått stilla sedan årsskiftet och får göra det tills vidare.

Jag arbetar intensivt med rekrytering”, förklarar Kristina Öster – kulturchef i Lindesbergs kommun. ”Skälet till att det inte finns någon busschaufför nu beror på att en av chaufförerna är sjukskriven och den andra sagt upp sig”.

Lindesbergs kommuns biblioteksbuss togs i bruk hösten 2018 och har sedan dess fungerat som ett rullande biblioteket som besöker olika platser i kommunerna Lindesberg och Nora.

Biblioteksbussen är större än tidigare bokbussar och kan inte köras på ett vanligt körkort – det krävs lastbilskort och en särskild yrkesbehörighet. Under många år hade biblioteket bara en anställd med rätt behörighet – därför anställdes ytterligare en chaufför förra året. Denne sade dock upp sig redan i höstas och slutade i december samtidigt som den andra är sjukskriven.

För tillfället står bussen därför stilla och alla turer sedan januari är inställda – men förhoppningen är att hitta en lösning så snart som möjligt så att turerna kan återupptas.

Länet | Nora Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in