​Frövifors Pappersbruksmuseum söker curator/museipedagog

Av på 14 november, 2019
Frövifors pappersbruksmuseum har en handpappersverkstad där besökarna får göra papper.

Frövifors Pappersbruksmuseum söker curator/museipedagog som tillsammans med museichefen ska vara med och utveckla den framtida museiverksamheten. Intresserad? Skicka in ett personligt brev samt CV till museichef Mikael Tiderman på Frövifors Pappersbruksmuseum senast 8 december. Intervjuer sker fortlöpande.

Frövifors Pappersbruksmuseum arbetar ständigt med att utvecklas som besöksmål för att locka besökare från regionen, nationellt och på sikt även i högre grad internationellt. 

Som curator/museipedagog är du tillsammans med museichefen med och utvecklar den framtida museiverksamheten. Du är delaktig i den pedagogiska utformningen av museets utställningar. Tar emot och leder skolbesök samt guidar övriga besöksgrupper. Som pedagog är du ansvarig för museets handpappersverkstad där besökarna handleds till att göra papper.

I tjänsten ingår ett övergripande ansvar för planering och genomförande av museets årliga konst- och hantverksutställning. I rollen som curator/museipedagog är du med genom hela processen i olika utställningar och projekt. Från idé och finansieringsarbete (bidragsansökan) till färdigt resultat.

Hur arbetstiden fördelas beslutas tillsammans med museichefen. Museet har öppet med fasta öppettider under sommarmånaderna. Övrig tid på året tas museibesök emot enligt överenskommelse. Helg- och kvällsarbete förekommer.

Personspecifikationer:
Du bör ha erfarenhet av utställningsarbete och att driva ett projekt. Kunskap och intresse för kultur och konst är nödvändigt. Kunskap om industrihistoria är meriterande. Du bör ha pedagogisk erfarenhet. Som person bör du vara flexibel, ansvarstagande, positiv och drivande. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Stiftelsen Frövifors Pappersbruksmuseum drivs för att bevara och sprida kunskap om den gamla industrimiljön på platsen. På museet finns också ambitionen att belysa förpackningarnas historia i ett flertal unika utställningar. Konsthall, galleri, café samt ett omfattande bibliotek och arkiv kompletterar ytterligare verksamheten.

Pappersbruksmuseet har med sin mångsidiga verksamhet viljan att vara en kulturell mötesplats för alla. Både på egen hand och tillsammans med externa samarbetspartners anordnas kulturevenemang och utställningar. Inom den egna utställningsverksamheten läggs fokus på pappret som material. Möjlighet till framförande av musik, teater och annan scenkonst erbjuds på någon av museets scener.

Länet | Frövifors
Örebronyheter

Källa Lindekultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in