​Han ska utveckla framtidens innebandy

Av på 5 november, 2019
Niklas Nordén från sin tränartid i Växjö IBK. Foto: Per Wiklund

Svenska Innebandyförbundet gör ytterligare satsningar på att utveckla framtidens innebandy. Den meriterade SSL-tränaren Niklas Nordén har anställts som spelarutvecklingsansvarig.

– Vi är många som bidrar till innebandyns nästa steg och det finns oerhört mycket kompetens, säger han.

Niklas Nordén är känd för sin långa tränarsejour i herrlaget Växjö IBK i Svenska Superligan. Nu har han i stället inlett arbetet på Svenska Innebandyförbundet som spelarutvecklingsansvarig.

Tjänsten är nyskapad, där Nordén ska ta ett helhetsgrepp om svensk innebandys spelarutveckling med ett särskilt fokus inom elitutveckling. Uppdraget är att starta, leda och driva utvecklingssatsningar kopplat till spelets och spelarnas utveckling för att nå de mål som står i Svensk Innebandy Vill.

– Jag är supertaggad. I enlighet med vår visionsplan ”Svensk Innebandy Vill” och dess strategiska mål för 2030 ska Sverige återta det säte som krävs för att bibehålla och utveckla världens bästa liga och dess landslag. Då blir spelarutvecklingsområdet viktigt och jag ser fram emot att få vara en del i arbetet. Vi är många som bidrar till innebandyns nästa steg och det finns oerhört mycket kompetens runtom i landet som jag tror är viktig att ta tillvara på, säger Niklas Nordén.

Nordéns arbetsuppgifter innefattar utveckling, utbildning och spelformer för barn och ungdomar, där rollen knyts ihop med Svenska Innebandyförbundets utbildningsansvariga. Det blir också fokus på spelarutveckling med elitfokus, med spektra från RIG/NIU till A-landslag. Där ingår bland annat Guldsteget, Talang 17 och Sweden Floorball Youth Camp.

– Från mina åtta år som tränare i SSL tar jag med mig förståelsen kring elitverksamheten och ett brett kontaktnät. Men jag har också en bakgrund som barn- och ungdomstränare de tio senaste åren. Just nu tränar jag exempelvis lag för 8- och 10-åringar och är även fotbollstränare för 10-åringar, säger Nordén.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

Källa Svensk Innebandy

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in