​Ramsberg håller idémöten om skolbyggnadens framtid

Av på 4 februari, 2020

Helgen 15-16 februari bjuds alla intresserade in till idémöten i Ramsberg om skolbyggnadens framtid: ”Se möjligheterna innan det är för sent. Vi behövs alla för att slå våra kloka huvuden ihop kring framtiden för fastigheten för skolan i Ramsberg, Ramshyttans skola”, skriver Ramsberg – en bygd i Bergslagen i inbjudan.

Kommunfullmäktige i Lindesberg beslutade i april 2019 om nedläggning av Ramshyttans skola, Rockhammars skola och förskolan Lönngården. Kommunala Fastigheter i Linde AB har sålt fastigheten för Rockhammars skola och förskolan Lönngården. Avseende fastigheten för skolan i Ramsberg, Ramshyttans skola, ställer sig styrelsen för kommunala Linde Stadshus AB bakom en eventuell försäljning alternativt uthyrning.

Ortsborna i Ramsberg blev rikskända när de kidnappade böckerna i det nedläggningshotade biblioteket – det så kallade Biblioteksupproret. Sedan togs det strid för att behålla Ramshyttans skola – och nu samlas ortsborna för att rädda skolfastigheten.

”Vi vädjar till alla att gå man ur huse till Ramshyttans skola den 15 och 16 februari kl 11-16. Vi behövs alla för att slå våra kloka huvuden ihop kring skolbyggnadens framtid. Kanske just detta möte i denna fantastiska byggnad, med så många möjligheter, väcker idéer hos dig som kan ge oss en framtid som gagnar ALLA. Börja fundera redan nu och kom sedan och dela med dig. Som Gunde Svan sa: Ingenting är omöjligt!”.

Länet | Ramsberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in