1,8 miljoner kronor för barnen i Kambodja.

Av på 4 maj, 2013

Den 27 april firades Eriksdagen i Erikshjälpens 54 second hand-butiker. Under dagen skänkte butikerna sina dagskassor till arbetet för att stoppa människohandel och övergrepp mot barn i Kambodja. Målet var 1,5 miljoner kronor – ett mål som uppnåddes med råge!

Den totala summan för alla butiker blev 1 840 332 kronor, drygt 200 000 kronor mer än förra året. Pengarna gör att Erikshjälpen kan arbeta för att skydda barnen i Kambodja, ett land där många barn utsätts för trafficking och många typer av utnyttjande.

Under Eriksdagen delades även Eriksstipendiet på 5 000 kronor ut till ett 40-tal barn- och ungdomsledare runt om i Sverige. En av alla dem som fick ta emot det ärofyllda stipendiet var Roger Persson, huvudtränare & Helsingborgs Boxningsklubbs ordförande, med motiveringen:

”Roger är otroligt engagerad i samhällsfrågor och ger all sin tid till ungdomar och vuxna som behöver extra stöd och kraft. Han brinner för att hjälpa människor som är i svåra situationer, människor som andra förlorat hoppet om och han får dem att ta tag i sina liv och göra positiva förändringar. Han är en jordnära person och en stor förebild för många ungdomar och vuxna.”

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in