Örebro Kings steget efter mot Falun IBK

By on 20 januari, 2018

Örebro Kings tog emot serieledarna Falun i Idrottshuset. Örebro ändrade målvakt inför dagens match, istället för Adrian Kodelja som har gjort det fantastiskt bra i tidigare matcher fick Tim Lennartsson chansen.

Första perioden var inne i den fjärde minuten när Falun kunde göra sitt första mål, 1-0. Falun hade satt upp högsta tempo och i samma minut blev det 2-0, i det läget var Örebro inte med på banan över huvudtaget. Efter Faluns andra mål vakande Kings till liv för att komma upp och skapa en del bra chanser i anfallszon, tempot hade gått ner sig och spelet började att sätta sig, då gjorde Falun 3-0 i den nionde minuten. I den elfte minuten kom det en utvisning för Falun och Örebro fick ett övertag, ett övertag som inte renderade i något. 15 minuter in i perioden blev det 4-0 till Falun efter ett slarv från Örebro sida, och i den 18 minuten kom 5-0 till gästerna.
Perioden slutade 5-0 till Falun, matchen 5-0 till Falun

Andra perioden inledde Örebro riktigt bra, Joel Kanebjörk kunde slå in bollen till 1-5 i den andra minuten. Men Falun var inte sena att visa vilka som var bäst, 6-1 kom i den tredje minuten, målkalas stod på menyn. I den åttonde minuten kom matchens andra utvisning och den drabbade Falun, och i den nionde minuten kunde Markus Lindjerdet smälla in 2-6 efter en grymt fin passning från Marcus Ekengren. Som vanligt så replikerade Falun, 13 sekunder efter Örebros mål så gjorde gästerna 7-2. Efter lojt spel från bägge lagen där tempot var lågt, nästan så att det var gåtempo så kom Faluns åttonde mål, 8-2 till gästerna. Efter ett snyggt uppställt spel där Falun för en gångs skull backade hem så kom Örebros tredje mål, Simon Jirebeck slog in 3-8.
Perioden slutade 3-3, matchen 8-3 till Falun

Tredje perioden började med svajigt spel och inte helt organiserat, i den tredje minuten åkte Örebro på sin första utvisning och den drabbade Joel Kanebjörk. Falun fick sitt första power play, ett spel som laget är näst bäst på i SSL. Örebro kunde inte stå emot när Falun ställde upp, efter 55 sekunder av underläget så hade Falun gjort 9-3. Falun slog inte av på takten och Malte Lundmark visade att släkten är värst när han slog in 10-4 till gästerna, Malte är lillebror till Emil Lundmark i Örebro Kings. Med tio minuter spelade så var det fortsatt Falun som var det solklart bästa laget, stundtals var det ren uppvisning från gästernas sida som då bjöd på innebandygodis. I den tolfte minuten var det dags för Faluns tredje utvisning då Adam Fernqvist fick fem minuter för hårt spel, Kings överläge resulterade egentligen inte i något då det var Falun som skapade de hetaste chanserna och var hetare. Falun var inte helt nöjda med resultatet och ville ha mer, men det slutade 10-3 till gästerna.
Perioden slutade 2-0 till Falun, matchen 10-3 till Falun

Sammanfattat så var inledningen av matchen inte den bästa som Örebro har gjort, långsamt passningsspel, svaga avslut och slarv gjorde att Kings inte fick hål på Falun i den första perioden. Mittperioden blev en ganska tempolåg tillställning där det såg ut som om att Falun gick ner i ett läge där matchen redan var klar, släppte in Örebro som kunde göra ett par mål för att mer eller mindre direkt sticka upp och visa vilka som var bäst, i alla fall på två av tre mål.

Nu var det inte många som trodde på vinst mot Falun, men Kings mötte ett Falun som på de senaste matcherna visat tveksam form. Vad sägs om suddenvinst mot Storvreta, förlust borta mot Sirius med 6-3, suddenvinst mot Thorengruppen och sista matchen innan Örebro så blev det suddenvinst mot Dalen. Så visst fanns det ett litet hopp inför hemmamötet mot Falun.

När man möter lag av den här klassen så ska man ställa det bästa laget på banan, formerat på bästa sätt. Nu hade man valt att låta målvakten Tim Lennartsson vakta buren istället för Adrian Kodelja, varför man hade det vet jag inte, en fullt frisk Kodelja skulle garanterat ha stått idag då han har gjort mycket bra insatser i tidigare matcher, nu satt Adrian Kodelja på läktaren oklart varför.

Varför man har valt att bryta Örebro Kings bästa femma Jirebeck-Sofovic-Palmén är en gåta, det är den formationen som har gått bäst i tidigare matcher. Det valet gjorde man redan mot AIK, och istället för Suad Sofovic kom Jacob Embretzen in och sedan dess har den uppställningen hackat. Så frågan är: Varför fixa något som går bra?

Örebro Kings ligger fortsatt på näst sista plats i tabellen med två poäng upp till AIK och säker mark, AIK möter tabelltvåan Storvreta i morgon. Onsdag 24 januari tar Örebro Kings emot IBK Dalen på hemmaplan, Dalen som för tillfället ligger på sista slutspelsplats tre poäng före jagande Sirius.