45% lägre elpris i Örebro under början av 2020

Av på 15 januari, 2020
Arkivbild

En ny sammanställning visar att det nya året har inletts med ett mycket lägre elpris jämfört med 2019, spotpriserna på el ligger nu långt under fastprisavtal.

Priset på el fluktuerar dagligen året runt beroende på väder, konsumtion och elproduktionen i landet – dock är det nästan alltid billigare att ha ett rörligt prisavtal istället för ett fastprisavtal. Enligt en sammanställning från energibolaget Tibber har elpriserna i Örebro under de första fjorton dagarna i januari i genomsnitt legat på 26.3 öre per kWh (exklusive påslag för moms och elcertifikat) jämfört med 48.27 öre i fjol. Det är 45 procent billigare än under samma period i fjol. Samtidigt som priserna generellt varit lägre har det också varit några riktiga supernätter där elpriserna varit nere i endast 0,1 öre per kWh. Prisskillnaden innebär en besparing på cirka 500 kr under de fjorton första dagarna i januari för en villaägare i Örebro*. 

“Även om spotpriset fluktuerar, tjänar man i regel pengar på att ha ett rörligt elavtal.  Att göra aktiva och genomtänkta val kring sin energiförbrukning kan betyda rätt stora besparingar varje år. Genom att hålla koll på när priserna är som lägst, och planera sin förbrukning efter det, kan man spara in på sina energikostnader”, säger Edgeir Vårdal Aksnes som är VD på energibolaget Tibber. 

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa Tibber AB
*Beräkningen är baserad på genomsnittlig energikonsumtion och ett hus på cirka 160 kvm. 

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in