500 miljoner kronor i akut stöd till idrotten

Av på 22 mars, 2020

500 miljoner kronor tilldelas som akut stödpaket av regeringen till större idrottsevenemang som tvingats ställa in på grund av corona/Covid-19.

Det är mycket positivt att regeringen ser konsekvenserna för idrottsrörelsen och detta är ett välkommet steg som handlar specifikt om intäktsbortfall för större evenemang som ställs in.  Vi förstår att det är en mycket svår tidmen det är viktigt attävensmå ideellaföreningar får det ekonomiska stöd de behöver, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

Onsdagen den 18 mars, lämnade Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, över en första analys av de ekonomiska konsekvenserna för större idrottsevenemang som ställs in under perioden 12 mars till 30 april till kultur- och idrottsminister Amanda Lind. Nu har besked kommit att ett stödpaket beslutats på 500 miljoner kronor. 

– Det här visar att regeringen lyssnat på idrottsrörelsen vad gäller detta steg. Vi kommer nu skyndsamt ta fram rutiner för hur pengarna ska fördelas. Ambitionen är att vi ska börja betala ut pengar så fort som möjligt till arrangörer av evenemang som varit tvungna att ställa in, säger Björn Eriksson. 

Riksidrottsförbundet har fått förtroendet att fördela stödet till de inom idrotten som drabbats av kostnader på grund av arbetet för att minska smittspridning avcorona. Riksidrottsförbundet kommer omgående arbeta fram modell för vilka kostnader stöd kommer att ges och hur stödet betalas ut. 

Riksidrottsförbundet kommer fortsatt föra en dialog med regeringen om ytterligare åtgärder. 

Ekonomi | Sport
Örebronyheter

Källa Riksidrottsförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in