Örebro Kings fick med sig viktig poäng i kvällens match mot Kalmarsund

By on 31 oktober, 2018

Örebro Kings tog emot FBC Kalmarsund i Svenska Superligans nionde omgång, laget fick klara sig utan Simon Jirebeck som har skadat axeln. Örebro hade inför den här matchen 57 insläppta på sju matcher, inte någon bra sak om man vill vinna matcher. Kings ville annat och studsade tillbaka, för att stå emot riktigt bra.

Den första perioden blev mer eller mindre jämn, men det var gästerna som var aningen närmast med ett stolpskott, men närmare än så var inget av lagen. Istället började målen att komma i mittperioden, två var för bägge lagen och ett spel som böljade fram och tillbaka. I sist 20 såg spelet ut som i andra, resultatet blev detsamma, 2-2 och 4-4 vid full tid, matchen till förlängning.

I förlängningen var Örebro närmast att avgöra genom Marcus Ekengren som fick ett friläge, men han fick inte bollen på mål. Sista delen var mållöst och det gick till straffavgörande, det var Kalmarsund som tog både den och extrapoängen. Men hur som helst så fick Örebro med sig en riktigt viktig poäng, konkurrenterna Höllviken och Lindås förlorade sina matcher och tack vare Örebro extrapoäng så tog de sig upp på säker mark med en poäng ner till nedflyttning.

Sett till matchen i sin helhet så gjorde Örebro en grymt bra insats, både offensivt som defensivt. Kings lagkapen Simon Jirebeck var tvungen att utgå på grund av skadad axel och ser ut att bli borta några omgångar. Tack var skadan fick Örebro vaska om i kedjorna och Suad Sofovic fick ta plats i förstakedjan tillsammans med Markus Lindgjerdet och Marcus Ekengren, en formation som fungerade helt ok trots att de inte hade spelat ihop innan. Nu stod hemmalagets alla tre formationer upp bra mot Kalmarsund och det kunde lika gärna ha varit vinst för Örebro Kings sett till chanser, men nu var det gästerna som tog extrapoängen.

Matchen slutade Örebro Kings 4 – FBC Kalmarsund 5 efter straffavgörande.

I nästa omgång möter Örebro Kings Höllviken borta, en måstematch för Örebro där vinst gör att de kan utöka glappet ner till just Höllviken nedanför med fyra poäng, matchen spelas lördag 3 november.

Första perioden var inne i den 19 minuten när den första utvisningen kom, den drabbade Kalmarsund.

Perioden slutade 0-0

Andra perioden inledde Örebro i power play spel, överläget gav utdelning när letade sig in i den andra minuten. Målet gjordes av Jacob Embretzen, 1-0 Örebro. I den femte minuten kvitterade Kalmarsund, 1-1. I den nionde minuten återtog Örebro ledningen, Marcus Hjelm  gjorde 2-1. 14 minuten och utvisning, den drabbade Kalmarsund igen, ingen utdelning för Örebro. I den 20 minuten kom kvitteringen för Kalmarsund, 2-2.

Perioden slutade 2-2

Tredje perioden var inne i den femte minuten när Örebro fick straff, Jacob Embretzen tog den och satte den iskallt, 3-2 till Örebro. I början av den åttonde minuten var det dags för kvittering, Kalmarsund fram till 3-3. I 11 minuten var Örebro i ledningen för fjärde gången, Markus Lindgjerdet tryckte in 4-3. Med 1.46 minuter kvar tog Kalmarsund time out, och ”ta-ut-målvakten-taktiken” började för bortalaget. Nu fungerade taktiken, och gästerna kunde kvittera till 4-4 i 20 minuten.

Förlängningen slutade 0-0 och matchen till straffar, straffläggningen vanns av Kalmarsund som fick med sig extrapoängen.