BIK Karlskoga vann välförtjänt borta mot Vita Hästen

By on 23 november, 2018

BIK Karlskoga åkte till Norrköping för att ta sig an Vita Hästen i den 21 rundan av HockeyAllsvenskan, Vita Hästen hade inför mötet sju förluster på sina nio senaste spelade matcher.

Det var hemmalaget som ville mest i början av matchen och det BIK Karlskoga som fick slå ifrån sig och försöka med kontringar, ingen dum taktik skulle det visa sig då var gästerna som tog ledningen i åttonde minuten. Direkt efter målet vaknade Karlskoga till liv för en stund och skapade lite chanser, men det längre tiden gick så var det Vita Hästen som kom tillbaka och tog över en aning, dock utan resultat.

Vita Hästen var det piggare laget inledningsvis och kunde kvittera, men Karlskoga kom tillbaka ordentligt efter målet och förde matchen på ett riktigt bra sätt. Det ledde fram till att gästerna kunde ta tillbaka ledningen, efter målet var det BIK som gick ner tempomässigt och hemmalaget kunde få tillbaka sitt spel. Perioden slutade med powerplay för Karlskoga, dock utan resultat.

Sista 20 var det Karlskoga som genomförde en riktigt stabil period där de inte gav Vita Hästen någon chans, det visade sig även i målprotokollet där BIK kunde gå ifrån med två mål. Vita Hästen kunde studsa till lite med 3-4 minuter kvar, men det berodde mest på att Karlskoga slog av på takten.

BIK Karlskoga visade varför de var så många placeringar bättre än Vita Hästen, det gjorde de med ett spel som bara växte desto längre matchen led. Tack vare vinsten ligger Karlskoga nu på en femte plats, i nästa omgång möter BIK Karlskoga Västerviks IK borta söndag 25 november.

Fakta:

Första perioden andra minuten utvisning BIK Karlskoga, Arvid Aronsson två minuter för Slashing, Karlskoga klarade av underläget. I den åttonde minuten kom matchens fösta mål, lite förvånande var det ett nedtryckt BIK Karlskoga som tog ledningen med 1-0 genom Mikael Eriksson.

Första perioden slutade 1-0 till BIK Karlskoga
Skottstatistik första perioden Vita Hästen 9 – BIK Karlskoga 9

Andra perioden tredje minuten kvittering, Vita Hästen fram till 1-1. Femte minuten utvisning Karlskoga, Axel Lindström två minuter för Hooking, ingen utdelning. Minut elva och Karlskoga tillbaka i ledning, det var Henrik Larsson som stänkte upp pucken i krysset fram till 2-1. I 14 minuten tog Vita Hästen timeout. I den 19 minuten kom Vita Hästens först utvisning, Karlskoga i powerplay med 1.50 minuter kvar av perioden, men inget mål.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Vita Hästen – 6  BIK Karlskoga 12

Tredje perioden inledde Karlskoga i numerärt överläge, men Vita Hästen klarade av underläget. I den sjätte minuten utökade BIK till 3-1, det var Oliver Eklind som gjorde målet. Minut nio utvisning för Vita Hästen, powerplay Karlskoga som ledde fram till 4-1 och det var Juliuz Persson som utökade ledningen. I den 13 minuten kom en dubbelutvisning, Henrik Rommel Vita Hästen och Gustaf Franzén BIK Karlskoga fick två minuter var för Holding. Spel fyra mot fyra, inget av lagen fick utdelning.

Tredje perioden slutade 2-0 till BIK Karlskoga