70 nya medarbetare ska skapa framtidens vård- och omsorgsboende

Av på 27 juni, 2018

Hur bygger man framtidens vård- och omsorgsboende? Och vad är det egentligen? Varmt, öppet, nyfiket och inkluderande, tänker enhetscheferna på Karlslundsgården som nu påbörjar rekryteringen till Örebros modernaste vård- och omsorgsboende.

Karlslundsgården står klar i december 2018 och i slutet av januari flyttar de första hyresgästerna in. Nu påbörjas rekryteringen av de drygt 70 medarbetare som ska vara med och bygga upp ett boende som möter framtiden. Boendet har ett starkt fokus på välfärdsteknik, men för de nya enhetscheferna finns utgångspunkten i hjärtat.

Grunden i framtidens vård- och omsorgsboende är människan. Karlslundsgården ska vara ett öppet boende som bjuder in livet, en plats där alla är välkomna, där man känner sig trygg och kan vara självständig. Nu söker vi peppade medarbetare som känner sig nyfikna på framtiden och vill hjälpa till att bygga det här, säger Andreas Källdén som är en av enhetscheferna på boendet.

Framtiden utvecklas och skapas tillsammans
Viljan att utveckla stödet med hjälp av välfärdsteknik kommer att vara synlig på flera sätt i lokalerna, men framför allt är huset byggt med förutsättningar att möta framtiden:

– Framtidens vård och omsorg skapar man inte en gång och sedan är man klar, utan här handlar det om att hela tiden se vilka möjligheter som finns och att tänka utanför boxen, tillsammans med hyresgästerna och utifrån deras önskade läge och behov, säger Lise Frederiksen-Bach, som är boendets andra enhetschef.

Enhet med teckenspråksinriktning stärker hela boendet
På boendet kommer det att finnas en enhet med teckenspråksinriktning, där alla som jobbar ska kunna teckenspråk och ha kompetens inom dövkultur. Det här finns sedan tidigare bara i Malmö och Göteborg.

– Hit söker vi personer som redan kan teckenspråk, men det är också inplanerat utbildning i grundläggande teckenspråk för all personal. Vi vill skapa ett öppet och välkomnande boende på riktigt och då är en viktig grund att man förstår varandra, säger Lise.

Övriga enheter på boendet har inriktning på demens, somatiska behov och parboende.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in