85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobb

Av på 14 februari, 2020

ProMeister Fordon är gymnasieprogrammet för den tekniskt intresserade som vill göra en karriär inom fordonsbranschen. En ny elevundersökning, genomförd av årskurs 3, visar att 85 procent av eleverna i Malmö/Lund redan har fått ett eller flera erbjudanden om jobb.

– Det gläder oss mycket att eleverna redan innan avslutad utbildning får jobberbjudanden. Vi ser det som ett tecken på att de är anställningsbara och får med sig relevant kompetens från utbildningen när de går ut på APL, arbetsplatsförlagt lärande. Vårt fokus är hög kvalitet för att eleverna, framtidens fordonstekniker, ska kunna ta hand om den allt mer tekniskt avancerade bilparken, säger Andreas Forslund, Teknisk Chef och ansvarig Kompetens, ProMeister Solutions.

Eleverna på ProMeister Fordon erbjuds 6 månaders jobbgaranti efter avslutad utbildning med godkänd gymnasieexamen. Redan innan utbildningen är avslutad har 85 procent av eleverna i Malmö/Lund fått erbjudande om jobb. I Stockholm är siffran 70 procent.

– ProMeister Fordon är ett gott exempel där näringslivet och skola möter ett behov och skapar nya goda förutsättningar för befintliga och framtida verksamheter. Etableringen i Örebro höstterminen 2020 blir en naturlig nästa satsning för att öka antalet anställningsbara fordonstekniker, säger Anneli Larsson, vd, Lärande Partner.

Om ProMeister Fordon:

  • Gymnasieprogrammet drivs av Realgymnasiet med Lärande i Sverige som huvudman i samarbete med ProMeister Solutions, en del av Mekonomen Group.
  • Med start höstterminen 2020 kommer ProMeister Fordon finnas på tre orter; Stockholm, Malmö/Lund och Örebro.
  • Utbildningen är en lärlingsutbildning och innehåller modern teknik och mycket praktik för att eleverna ska tillgodose sig rätt kompetens så de kan ta hand om framtidens bilpark.
  • ProMeister Fordon ger eleverna 6 månaders jobbgaranti vid avslutad utbildning med godkänd gymnasieexamen.
Lokalt | Örebro
Örebronyheter

Källa ProMiester Fordon

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in