Lokalt | Kenta Johansson och Derek Ryan finalister i SHL Awards

By on 26 mars, 2015

SHL 2014/2015 är färdigspelad och säsongen har bjudit på prestationer i världsklass på många håll. De allra främsta profilerna och spelarna prisas i SHL Awards i C More den 27 april. Finalisterna i kategorierna Årets back och Årets målvakt är klara sedan tidigare. Nu har juryn sagt sitt i fler kategorier och finalisterna i kategorierna Årets tränare och Årets forward är klara.

Vinnarna i SHL Awards utses av en jury bestående av SHL:s 12 huvudtränare och lagkaptener samt av 24 noga utvalda ishockeyprofiler och journalister representerade från såväl riks- som lokalmedia.

Finalisterna i kategorin Årets tränare 2015:

Kent Johansson – Örebro Hockey
Till SHL 2014/2015 förstärktes Örebro Hockey med flera spetsspelare och Johansson har under säsongen visat att han fått alla att dra åt samma håll. Många spelare i laget har växt med förtroendet vilket tog Örebro till klubbens första slutspel i historien.

Motivering från jurymedlem:
”Har fått alla i laget Örebro att verkligen jobba tillsammans och har haft en fantastisk säsong. Oavsett spelartyp har han fått fram det bästa ur sina spelare och verkar alltid bidra med ett lugn i båset.”

Hans Särkijärvi – Djurgården Hockey
Djurgården startade säsongen som nykomlingar i SHL med ett lag som till övervägande del bestod av spelare med ganska lite SHL-erfarenhet. Men det stod tidigt klart att Djurgården var ett lag att räkna med och att Särkijärvi svetsat samman gruppen till en högpresterande enhet.

Motivering från jurymedlem:
”Har gjort ett fantastiskt jobb med en orutinerad och skadedrabbad trupp. Med sitt konsekventa lugn har han, i tider av oro, varit balsam för hela Djurgårdssjälen.”

Hans Wallson – Skellefteå AIK
Genom hårt arbete och en stor målmedvetenhet har Wallson vuxit in i rollen som huvudtränare. Många profiler lämnade klubben inför säsongen, men han har byggt ett starkt lag genom att få ut det bästa ur varje individ. Att Wallson lyckats få ihop ett nytt lag som återigen vinner SHL imponerar.

Motivering från jurymedlem:
”Har genom en tydlig spelidé och tydligt ledarskap lyckats bibehålla Skellefteås position som nummer ett i SHL, trots extremt stor spelaromsättning inför säsongen.”

Finalisterna i kategorin Årets forward 2015:

Janne Pesonen – Skellefteå AIK
Finländaren kom till Skellefteå AIK i slutet på januari från KHL, men han var inte sen med att sätta sitt avtryck i sin nya klubb. Han inledde med att göra mål i de fyra första matcherna och poäng i de åtta första matcherna. Ett helt makalöst facit från den finländske poängspelaren som endast gått av isen poänglös vid tre tillfällen i SHL. Han kan hitta en målchans från ingenstans och är obarmhärtig när läget dyker upp. Pesonen skyr inte det fysiska spelet och har med sitt målsinne hunnit sätta de flest burväktarna i skräck.

Motivering från jurymedlem:
”Är lite i en klass för sig i SHL. Ligans farligaste forward och har ett spelsinne och målsinne som gör att alla stannar upp när han är på isen. Är lika skicklig framspelare som målskytt. Har alla verktyg som behövs, snabbhet, ett bra skott och en extrem ”hockeyintelligens”.”

Derek Ryan – Örebro Hockey
Derek Ryan kom till Örebro från den österrikiska ligan där han föregående säsong öste in poäng. Förhoppningarna han hade på sig infriade han direkt och magnifika passningar har blandats med vackra mål. Har dessutom en förmåga att göra sina lagkamrater bättre. Besitter ett spelsinne av guld och med sina precisa framspelningar har han delat ut assist på löpande band. Lyckades till slut vinna SHL:s poängliga och är en stor orsak till Örebros vackra framgångssaga denna säsong.

Motivering från jurymedlem:
”En i det närmaste komplett spelare som med sin fräckhet och känsla för målet har bidragit i massor. Hans skicklighet smittar av sig på stora delar av laget. Har en otrolig balans och en förmåga att skydda pucken i trånga lägen”

Jeff Taffe – Linköping HC
Den majestätiska amerikanen har blivit den succé som Linköping hoppades på när han värvades inför den här säsongen. Ledde länge poängligan och har varit en grundpelare i Linköpings anfallsspel. Slår magiska passningar och likt en dirigent som styr sin orkester styr Taffe sitt lag i powerplay.

Motivering från jurymedlem:
”En poängkung med magiska handleder som har ett mycket bra spelsinne och är ett ständigt hot. Jobbar bra i isens båda riktningar och är positivt oberäknelig”

Sport | Hockey lokalt
Örebronyheter

Bild från matchen mellan Örebro HK vs Luleå, Derek Ryan i egen zon

You must be logged in to post a comment Login