Sport | Så matchar damlandslaget inför EM

By on 1 april, 2015

Nu är damlandslagets matcher inför EM i Ungern spikade. Genrepen sker hemma mot Lettland den 4:e och 5:e juni i Södertälje respektive Stockholm. Utöver det kommer damlandslaget att spela borta mot Polen samt mot Frankrike, Litauen och Storbritannien i en turnering i franska Tarbes. – Vi möter starkt motstånd och får en bra uppladdning, säger förbundskapten Lasse Johansson.

Det svenska damlandslaget har en uppladdning med idel högoktanigt motstånd inför basket-EM i Ungern som startar den 11 juni. Efter samlingen den 12 maj blir de första träningskamperna borta mot Polen i Gdansk den 16-17 maj. Polen kommer att spela i sommarens EM och har en stark baskettradition.

Vi träningsspelade mot Polen inför 2013 också och har bra erfarenheter av det, säger Lasse Johansson.

Därefter tränas det på hemmaplan innan det är dags för en fyrnationsturnering i franska basketnästet Tarbes. Under tre dagar möter Sverige kommande gruppmotståndaren Litauen, Storbritannien samt stornationen Frankrike. – Frankrike är verkligen ”top notch” och det förbereder oss bättre inför EM, säger Lasse Johansson vidare.

Slutligen blir det två generalrepetitioner mot Lettland. Den första spelas på klassisk mark i Södertälje där hemmaorten får möjlighet att önska hemmadöttrarna lycka till. Den andra spelas redan kl 17:00 på fredagen den 5 juni i Fryshuset i Stockholm.

Vi är nöjda med att matcha mot hårt motstånd, mot stora lag och mot etablerade lag. Vårt fokus i träningsmatcherna ligger dock endast på att vara så bra som möjligt när EM startar och vi har inget resultattänk i dessa matcher, avslutar Lasse Johansson.

Damlandslaget program

6-7 maj

Bosön

Tester

10-14 maj

Södertälje

Läger

16-17 maj

Gdansk, POL

Matcher mot Polen

20-23 maj

Södertälje

Läger

25-27 maj

Tarbes, FRA

Matcher mot Litauen, Storbritannien & Frankrike

30 maj-3 juni

Södertälje

Läger

4 juni

5 juni

Södertälje kl 19

Fryshuset, Stockholm kl 17

Match mot Lettland

Match mot Lettland

11-28 juni

Ungern/Rumänien

EM

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login