Länet | Skolavhopp och studiemisslyckanden ska bli färre

By on 21 maj, 2015

Minskat antal skolavhopp och färre studiemisslyckanden för unga i åldern 15-24 år. Det är målet med projekt #jagmed som nämnden för regional tillväxt tagit beslut om att finansiera med drygt fem miljoner kronor.

Andelen ungdomar i Östra Mellansverige som inte fullföljer sin gymnasieutbildning inom fyra år är 24 procent. Detta vill nu länen i regionen råda bot på genom det treåriga projektet #jagmed. Nämnden för regional tillväxt beslutade vid sitt sammanträde den 20 maj att bevilja den del av projektet som omfattar Örebro län 5 132 000 kronor.

Projektet ska, förutom att minska skolavhopp och studiemisslyckanden, också integrera de ungdomar som hoppat av sin utbildning och erbjuda en väg till arbete eller fortsatta studier.

På lång sikt är förhoppningen att projektet ska bidra till att utveckla arbetssätt, metoder och förhållningssätt som kan påverka rådande system och strukturer, säger Irén Lejegren, S, ordförande i nämnden för regional tillväxt.

I Örebro län ingår kommunerna Kumla, Lindesberg, Askersund, Laxå, Lekeberg, Hallsberg, Karlskoga, Degerfors, Nora och Ljusnarsberg i satsningen.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login