Länet | Företag med potential ska få hjälp i starten

By on 21 maj, 2015

Nämnden för regional tillväxt beslutade vid sitt sammanträde den 20 maj att finansiera projekt Växtzon 1 med 3 miljoner kronor. Projektet ska skapa Sveriges starkaste regionöverskridande plattform för innovativ affärsutveckling.

Genom att tilldela projektet pengar vill nämnden bidra till bättre förutsättningar för tillväxt i nystartade innovativa bolag. I förlängningen ska detta leda till fler, och växande, företag i Östra Mellansverige.

Med det här projektet bidrar vi till regionens utveckling och konkurrenskraft, säger Irén Lejegren, S, ordförande i nämnden för regional tillväxt.

I dag finns stora utmaningar, i Örebroregionen såväl som i Sverige som helhet, när det gäller att skapa förutsättningar för de lovande företag som har potential att växa och generera sysselsättning. Avgörande för att lösa den problematiken är att bli bättre på att ta nystartade företag genom den första utvecklingsfasen och vidare in i tillväxtfasen.

Det kan till exempel handla om bättre samverkan mellan regionens aktörer eller att på ett bättre sätt utnyttja den specialisering som finns hos dessa aktörer, säger Irén Lejegren.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login