Lokalt | Emil Jansson är Örebroregionens hållbaraste förare

By on 27 augusti, 2015

För en dryg vecka sedan genomfördes tävlingen Örebroregionens hållbaraste förare. Nu står det klart att Emil Jansson från Pilkrogs åkeri kan titulera sig som Örebroregionens hållbaraste förare 2015.

Tävlingen Örebroregionens hållbaraste förare genomfördes den 18 augusti på Trafikcenter i Kumla. Fyra lastbilsförare från transportföretag i länet med gediget och välrenommerat hållbarhetsarbete ställde upp i tävlingen. Priset till vinnaren – Emil Jansson från Pilkrogs åkeri – delades ut idag på Region Örebro Transport- och Logistikdagar.

Priset består av rätten att titulera sig ”Örebroregionens hållbaraste förare 2015”, ett skulpturpris och möjlighet för åkeriet att presentera sin verksamhet på Trucknet Radio.

Tävlingen bestod av följande grenar:
Trafiksäkerhet
Sparsam körning via Eco2trainer
Teoriprov om tung fordonstrafik
Halkkörning

– Det är lite extra roligt att det är en förare från just Pilkrogs åkeri som vinner tävlingen. För den som minns var det just Pilkrogs åkeri som vann Örebroregionens första energipris år 2011. Det här är ju på något sätt ett kvitto på att deras klimatarbete håller i sig, säger Susanne Rosendahl utvecklingsledare på Region Örebro län.

Tävlingen är del av projektet Gröna logistikregion som syftar till att bidra till mer klimatsmarta och effektiva godstransporter.
Läs mer här>>

You must be logged in to post a comment Login