Lokalt | Vad får jag får tre miljoner? En etta på Södermalm eller en åttarums skånelänga i Helsingborg

By on 24 september, 2015

En etta på Södermalm, en trea i Göteborg eller en Skånelänga på åtta rum i Helsingborg. Det är vad tre miljoner kan räcka till för köp av en bostad i olika städer i landet. Det visar Bovisions genomgång av bostäder till salu för tre miljoner kronor.

-Läget och efterfrågan driver upp priset på bostaden. Vill du bo centralt och attraktivt får du betala mer för en lägenhet i Stockholm än för motsvarade lägenhet ute i landet, säger Peter Rydås, vd på Bovision.

-Det som räcker till en etta i Stockholms innestad kan kanske bli en trerums etagevåning i Uppsala.

Vid Bovisions genomgång fanns det 17 577 bostadsrätter och villor till salu på bostadssajtenwww.bovision.se i hela landet. Genomgången gjordes en veckodag under denna vecka.

Då urvalet begränsades till bostäder som var till salu för högst 3 miljoner kronor så fanns vid samma tidpunkt 14 189 bostäder till salu i landet.

Nästa nivå var: Antal bostäder till salu i landets åtta största kommuner för högst tre miljoner.1) Stockholm 1 408 st. 2) Göteborg 285 st. 3) Malmö 608 st. 4) Uppsala 251 st. 5) Västerås 179 st. 6) Örebro 237 st. 7) Linköping 220 st. 8) Helsingborg 278 st.

Flest bostäder till salu fanns i Stockholm, närmare 1 500. Det var drygt dubbelt då många som i Malmö (608 st). I övriga städer var antal bostäder till salu på ungefär samma nivå, 200 till 300 stycken denna veckodag.

Hur stor bostad får man då för tre miljoner i landets åtta största städer?

Och var någonstans i staden ligger bostaden?

Våra slumpvisa nedslag gav följande bild.
Stockholm

– Vad sägs enligt mäklaren om en charmig etta på Blekingegatan på Södermalm med en boarea på 39,5 kvadratmeter. Bostadsrätten ligger på andra våningen i ett 4-våningshus med utsikt mot lugn gata och närhet till parker.

– Eller kanske ett radhus i Spånga med en boarea 108 kvadratmeter och en tomt på 145 kvadratmeter i ett familjevänligt område enligt mäklaren med vardagsrum på entréplan och sovrum ett plan upp.

– Ett annat alternativ är en bostadsrätt på 3 rum och 82 kvadratmeter i förorten Enskededalen med stor uteplats i soligt läge och där köket renoverades år 2013.

Göteborg
– Här räcker tre miljoner till en välplanerad trea på 65 kvadratmeter i Lindholmen med uteplats. Bostadsrätten byggdes år 1996 och har enligt mäklaren mycket huskänsla.
– Ett annat alternativ är en renoverad hörnlägenhet på Bohusgatan i Heden på cirka 75 kvadratmeter. Bostadsrätten är en 3 rumslägenhet.

Malmö
– Vad sägs om en trea på 75 kvadratmeter på andra våningen av fem på Sallys gata i Limhamn. Bostadsrätten har balkong med havsutsikt och öppen planlösning.
– Ett annat alternativ för tre miljoner är en trea på 106 kvadratmeter på femte våningen av sex med balkong och öppen spis på Stora Nygatan i Malmö innerstad.

Uppsala
– Här räcker pengarna till bland annat en etagelägenhet på 87 kvadratmeter med egen separat ingång. Bostadsrätten ligger centralt på Fyrisgatan och består av tre rum och kök.

Västerås
– För tre miljoner får man exempelvis en fyra på 103 kvadratmeter byggd år 2012 med två balkonger och utsikt över Mälaren på Kummelgatan.

Örebro
– Här finns bland annat en bostadsrätt på fyra rum och kök och totalt 91 kvadratmeter centralt belägen på åttonde våning till salu. Från lägenheten har man utsikt över Hjälmaren och fotbolls- och hockeyarenor som grannar.

Linköping
– Tre miljoner räcker bland annat till en fyra på sjätte våningen i ett elvavånings hus. Bostadsrätten har inglasad balkong och utsikt mot Tinnerbäcken. Boarean är 122 kvadratmeter och lägenheten ligger centralt.

Helsingborg
– Vad sägs om en pittoresk Skånelänga från år 1860 och som löpande renoverats från år 2006 på 8 rum i Kvistofta. Boarean är 212 kvadratmeter och tomten 2 460 kvadratmeter.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login