Lokalt | Lillån IBK en seger från Allsvenskan

By on 26 mars, 2016

Lillån IBK tog emot Hagfors IBS i Idrottshuset i kvalomgång 2 till Allsvenskan i innebandy, det var bortalaget som började starkast men tappade allt eftersom tiden gick.

I den första perioden gick Hagfors ut stenhårt och kunde snabbt ta en 2-0 ledning, allt eftersom sviktade bortalaget och Lillån kunde reducera till 1-2.

I den andra trummade hemmalaget på och kunde vända matchen till sin fördel för att få upp i ledning med 3-2.

Den tredje perioden dominerade Lillån totalt och gjorde även 4-2, Hagfors ryckte upp sig ordentligt efter det. De tog time-out och ändrade taktiken, ut med målvakten för försöka komma ikapp hemmalaget. Men det hjälpte inte, istället var det Lillån som kunde göra 5-2 i absolut sista sekunden och avgjorde definitivt matchen.

Det var Lillån som var det starkaste laget matchen igenom och ser helt klart ut att även klara av bortamötet nästkommande helg mot Hagfors, Hagfors orkade inte tiden ut och hemmalaget kunde vinna genom att hålla ihop laget, tålamod och framförallt att inte tappa humöret. Kan de behålla det i bortamötet mot Hagfors har de ett vinnande koncept.

Lillån visade karaktär när de bortaslog serievinnarna Skoghall förra helgen och med det i ryggen kan man säga att de har bortafördel, en vinst borta mot Hagfors och det är Allsvenskt spel säsongen 2016/2017 som gäller.