Lokalt | Nu undersöker Hyresgästföreningens unga vuxna hur de kan öka tryggheten

By on 28 april, 2016

Efter incidenterna med fönstertittare hos boende kring Örebro universitet har den nystartade arbetsgruppen Hyresgästerna unga vuxna ambassadörer i Örebro undersökt hur trygga de boende känner sig. Var femte svarande känner sig otrygg men mer än tre fjärdedelar vill engagera sig för ett bättre boende.

Det känns otroligt roligt att det finns så många studenter som känner att de vill engagera sig, nu vill vi berätta att vi finns och att vi kan erbjuda många olika möjligheter för att förbättra boendemiljön, säger Hndren Ghasabi Ghaderi, student, engagerad i Huva, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer i Örebro.

I enkäten som delades ut i bostadsområdena nära Universitetet sa 20 procent av de svarande att de känner sig otrygga på väg till och från hemmet och 34 procent svarade att de inte känner några av sina grannar.

Vi vill skapa möjligheter för de unga att själva engagera sig på det sätt de själva vill för att förbättra boendesituationen, du ska inte behöva känna dig otrygg i ditt bostadsområde, säger Hndren Ghasabi Ghaderi, student, engagerad i Huva, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer i Örebro.

Många vill göra något
Därför är det glädjande att 76 procent av de svarande kryssade för att de vill eller kanske skulle kunna tänka sig att delta en aktivitet såsom nattvandring, motionsgrupp, matlagningsgrupp, plantera blommor eller sköta gården i bostadsområdet.

Nu håller vi på att ringa upp de svarande som lämnat sina kontaktuppgifter och fortsätter att berätta vilka vi är för de som inte hört talas om oss i Örebro, säger Hndren Ghasabi Ghaderi, student, engagerad i Huva, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer i Örebro.

Den nystartade arbetsgruppen för unga vuxna är inte bara till för studenter. Tanken är att alla unga vuxna som vill engagera sig för en bättre boendemiljö ska få möjlighet att göra det.

Men eftersom det bor väldigt många unga som studerar nära universitetet så kände vi att det var ett smidigt sätt att nå ut till många för att börja fråga vad det finns för önskemål bland unga och höra hur de vill engagera sig för att göra sina bostadsområden trevligare, tryggare och roligare, säger Hndren Ghasabi Ghaderi, student, engagerad i Huva, Hyresgästföreningens unga vuxna ambassadörer i Örebro.

Örebro Universitet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login