Cricket | Sverige vidare i Europamästerskapet i cricket – går upp till division 1

By on 22 augusti, 2016

Sverige flyttas upp till den europeiska första divisionen i cricket. För första gången någonsin har ett officiellt utomhusmästerskap i cricket spelats i Sverige och i turneringens sista match på Gärdet i Stockholm lyckades svenska landslaget säkra andraplatsen i gruppen och därmed avancemang till europeiska första divisionen i World Cricket League.

Det är en helt otrolig känsla att i sista matchen säkra Sveriges avancemang och att få göra det här på hemmaplan, mitt i Stockholm, är oslagbart. Hela turneringen och det stöd och uppmärksamhet vi fått från all publik har varit otroligt. Jag vill tacka alla inom Stockholms stad, Riksidrottsförbundet och inte minst alla volontärer som jobbade med turningen och alla fans och spelare i hela landet för ert engagemang och support – vi hade inte klarat det utan er, säger Azam Khalil, lagkapten i svenska cricketlandslaget.

Det nyligen avslutade Europamästerskapet i cricket, division 2, har spelats på nybyggda planer på Gärdet och i Skarpnäck i Stockholm och det var första gången som International Cricket Council (ICC) låtit Sverige stå värd för ett officiellt utomhusmästerskap i cricket. Cricket är en Sveriges snabbast växande sporter och har på 5 år ökat från 13 lag till dagens 54 lag. 2015 valdes cricket in i Riksidrottsförbundet och 2016 in i Sveriges Olympiska Kommitté och numera spelas cricket över hela Sverige i 4 olika divisioner, samt med ungdomsturneringar på både U19 och U17-nivå.

Det har varit fantastiskt att fått arrangera och inte minst gå vidare från det största mästerskapet som Sverige kan tilldelas och spela i. Cricket växer explosionsartat i Sverige och är sannerligen en multikulturell sport som förenar människor från alla kulturer och där det positiva inflödet av nya människor från länder som exempelvis Afghanistan och Pakistan berikat svensk cricket och svenska cricketlandslaget. För oss är framgången och mästerskapet ytterligare ett bevis på det momentum som svensk cricket har och som kommer fortsätta stärka Sveriges position inom den internationella cricketen, säger Shahzeb Choudhry, ordförande i svenska cricketförbundet.

Sport | Cricket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login