Svensk Innebandy skänker pengar till minnesfond

By on 19 januari, 2017
Mika Kohonen var en god vän till Klas Pettersson (inklippt). Foto: Per Wiklund

Mika Kohonen har nått en historisk milstolpe genom att på tisdagskvällen göra sin 1000:e poäng i högsta serien i innebandy. Det hyllar Svensk Innebandy genom att skänka pengar till Klas Petterssons minnesfond.

Mika Kohonen har spelat totalt 406 matcher i högsta serien och SM-slutspelet i Sverige. Och på dem gjort totalt 1000 poäng (344+656).

En sanslös bedrift som vi vill fira och hedra. Mika har gjort mycket för Svensk Innebandy. Dels genom hans prestationer på planen men också som den ambassadör han är utanför. Nu vill vi visa vår uppskattning, säger Svensk Innebandys ordförande Tomas Engholm.

Som Mika Kohonen själv berättat i media den senaste veckan har Svensk Innebandys mångåriga medarbetare Klas Pettersson en speciell plats i hans hjärta. En av Klas många kompetenser var hans stora intresse för statistik. Utan Klas insats hade Mika Kohonens 1000:e poäng gått de flesta förbi. Svensk Innebandy har haft och kommer att ha stor nytta av Klas insats och arbetar just nu med att ta tillvara och utveckla den statistikgrund han satt.

Den 13 augusti 2013 gick Klas bort efter en längre tids sjukdom. För att hylla Klas och för att minnas honom och hans gärning har Svensk Innebandy de senaste åren avsatt 100 kronor per poäng som poängligavinnarna av SSL gjort till det konto som öppnats till Klas barn. Detta kommer ske även 2017.

Nu har Svensk Innebandys förbundsstyrelse även beslutat att skänka 10 kronor per poäng som Mika Kohonen hittills gjort genom alla år till Klas Petterssons minnesfond. Totalt blir det 10000 kronor.

Vi vill genom detta visa vår uppskattning och beundran för både det Mika och Klas åstadkommit under åren och tycker att det passar extra bra med tanke på de nära band de också hade privat. Det kommer att uppmärksammas särskilt i samband med SM-finalen 22 april, säger Tomas Engholm.

Sport | Innebandy
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login