Fullspäckad fart- och teknikhelg väntar i alpina världscupen

By on 19 januari, 2017

Nio blågula åkare gör sig just nu redo för att alla pusselbitar ska falla på plats i helgen. På fredag börjar tävlingarna, som också kallas Hahnenkamm-Rennen, i Kitzbühel, och då är det Super G för herrarna och Felix Monsén, Åre SLK kommer representera de svenska färgerna.

Det var första gången jag åkte backen idag och det är svårt att beskriva känslan. Uppe på start var det bara ångest, men då kan en ju inte backa ur så det är bara att köra. Och när jag sen kom i mål mådde jag så bra att jag var tvungen att skrika ur mig lite. Det ska bli riktigt kul att köra Super G på fredag, sa Felix efter sitt träningsåk på onsdagen.

På lördag inleds tävlingsdagen med Kajsa Kling, Åre SLK, som ska åka damernas störtlopp i Garmisch-Partenkirchen. Dagen fortsätter sen i Kitzbühel när det är dags för herrarnas störtlopp, i den legendariska backen Die Streif, då vi kommer se Alexander Köll, Landskrona Ski-Club på start och han var fylld av energi efter sitt träningsåk.

Det är väldigt slagit i backen. Huvudet stutsar liksom upp och ner när en åker de slagiga partierna där uppe. Då är det svårt att över huvud taget se vad som händer framför en. Plus att vi med lite högre startnummer fick skugga i hela backen och då är det ännu svårare att se, men vilken känsla det är att åka. Så kul!

Alexander var 39:a på onsdagens träning och Felix 51:a.

Helgen knyts till slut ihop med herrarnas slalomtävling i Kitzbühel med André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, Mattias Hargin, Huddinge SK, Anton Lahdenperä, Gällivare SK, Kristoffer Jakobsen, Storklintens AK Skalp, Emil Johansson, SK Vitesse och Gustav Lundbäck, Luleå AK, som svenska åkare, och damernas Super G med Kajsa på start.

På fredag sänder TV4 Super G med start 11.30. På lördag visar SVT2 damernas störtlopp med start 10.15, och TV4 visar herrarnas störtlopp med start 11.30. Första åket i söndagens slalom visas i TV12 10.30 och andra åket 13.30. Damernas Super G visas i SVT2 12.00.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login