Ny rutin ska öka tryggheten

By on 22 februari, 2017

Länstrafiken har infört en ny ärendehanteringsrutin för serviceresor i syfte att öka resenärernas trygghet och ge snabbare återkoppling på frågor och synpunkter. Den nya rutinen innebär också förbättrad möjlighet att analysera och systematiskt förbättra verksamheten.

Fördelarna med det nya ärendehanteringsystemet Respons Serviceresor är att det ger en säkrare hantering av aktuella kundärenden och en bättre överblick över ärendehantering. Uppföljning och underlag för vidareutveckling har också förenklats, vilket innebär en ökad möjlighet att analysera verksamheten och förbättrad kvalitet från trafikföretagen, säger Tex Kihlström, enhetschef för serviceresor på Länstrafiken. 

Så arbetar Länstrafiken med ärendehantering och uppföljning
Från det att en kund kontaktar Länstrafiken med en synpunkt kring sin resa skapas ett kundärende. Därefter skickas en remiss till berört trafikföretag, där endast nödvändig information gällande kundens resa skickas med. Det berörda trafikföretaget svarar med ett remissvar där det tydligt ska framgå vad som har blivit fel och vilka åtgärder trafikföretaget kommer vidta för att detta inte skall upprepas. Kunden ska alltid få återkoppling från Länstrafiken i sitt ärende om så önskas.

Vi uppmanar våra kunder att kontakta oss om de har synpunkter kring sin resa. Det är med hjälp av dialogen med kunderna och trafikföretagen som vi gemensamt kan säkerställa kvaliteten på verksamheten, säger Tex Kihlström.

Länet
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login