Kontaktpersoner som stöd för bra barnidrott i alla distrikt

By on 26 februari, 2017

Vad är egentligen bra barn- och ungdomsidrott? Att frågan engagerar många står helt klart, vad är rätt, fel, vem har rätt, fel och vad vi tycker är något som väcker stort engagemang.

Riksidrottsförbundet tillsammans med sina 71 medlemsförbund utvecklar barn- och ungdomsidrotten. Samtliga förbund har nya planer för hur barnidrott ska bedrivas och en stor del av förbunden har också gjort ändringar i sina regler och strukturer för att minska hetsen mot kortsiktiga resultat och för att istället främja långsiktig utveckling.

Under SVT:s sändning av Ungdomsvasan är fokus på glädjen och utmaningen för alla som väljer att åka oavsett ålder och ambitionsnivå. Kloka råd från SVT:s Chris Härenstam när han uppmanar föräldrar att låta sina barn prova många idrotter, inte fokusera på resultat utan på glädjen för då fortsätter också barnen idrotta – och de som vill har chans att utvecklas på lång sikt.

Har du frågor om dina barns idrottande finns det nu barn- och ungdomsansvariga spridda över hela landet, i varje distriktsidrottsförbund. Vänd er till dessa barn- och ungdomsansvariga så får ni råd och stöd.

Här hittar ni kontaktuppgifter till barn- och ungdomsansvariga i Örebro peter.b.virtanen@olif.se

Sport | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login