Visa välkomnar Samsung Pay i Sverige

By on 12 mars, 2017

Visa Inc. (NYSE: V) meddelar nu att Visa och Nordeas kortinnehavare i Sverige nu har tillgång till betaversionen av den nyligen lanserade Samsung Pay – en enkel och säker mobil betaltjänst från Samsung Electronics som fungerar nästan överallt där du kan betala med kort.

– Vi gläder oss över att Samsung Pay blir den första mobila betaltjänsten med tokenisering på den svenska marknaden, säger Christina Lind som är Sverigechef på Visa.

Svenska konsumenter har nu en möjlighet att förenkla sina betalningar på ett säkert sätt med Samsung Pay genom Visa tokenisering som gör att de kan lägga upp sin kontoinformation och känna sig helt säkra. Lanseringen av Samsung Pay betaversion kommer också att vara den första europeiska lanseringen som förlitar sig på tokenisering.

  • Enkelhet och säkerhet går hand i hand med den första mobila ”Pay”-lösningen i Norden
  • Visa lanserar tokenisering i Sverige med Nordea och Samsung

En nyligen genomförd studie om mobila betalningar i Sverige visade att 91 % i åldersgruppen 35-44 använder en mobil enhet för betalning eller mobila banktjänster. Det är anledningen till att Visa är stolt över att kunna erbjuda detta nya sätt att betala, i samarbete med Samsung och Nordea. Visa förutspår att till år 2020 kommer hälften av alla betalningar som Visa hanterar att komma från en mobil enhet.

Visa är inte begränsat till bara ett kort. Vi välkomnar och bidrar till utvecklingen av nya betalningslösningar, säger Christina Lind. Ny teknologi och Internet of things ger oanade möjligheter. Tillsammans med våra partner utvecklar vi nya innovativa produkter och tjänster med målet att göra vardagen enklare för våra kunder.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Visa i samband med lanseringen av Samsung Pay, säger Oscar Nöjd, produktchef, IM på Samsung. Det är en innovativ tjänst som kommer att erbjuda konsumenterna i Sverige ett bekvämt och säkert sätt att betala med sina Samsung-enheter.

Om Visas tokeniseringsteknologi
Visa Token Service är den teknologi som 2014 banade vägen och ligger till grund för populära mobila betaltjänster som Samsung Pay, och som ger konsumenterna ett säkert sätt att ladda ner och få tillgång till sina betalkonton på mobila enheter.

Visa Token Service stöder redan mobila betalningssystem i 28 länder runt om i världen, bland annat i Frankrike, Irland, Polen, Schweiz, Storbritannien och nu Sverige, med mer än 1300 finansiella institutioner som partner. Visa samarbetar med sina kunder och partner för att utöka användningen av teknologin till fler länder och till betalningar på nätet.

Tokeniseringen ersätter konsumentens kortuppgifter med en unik serie siffror. Det betyder att betalningarna görs utan att exponera kontoinformation vilket bidrar till att göra digitala betalningar säkrare och ge kortinnehavare större frihet att välja betalningssätt. En token skräddarsys för varje enhet de används på och kan anpassas för en specifik butik.

Säker teknologi för kontaktlösa transaktioner
Samsung Pay bygger på speciellt utvecklad teknologi som använder Near Field Communication (NFC) och Magnetic Secure Transmission (MST) för att göra mobila betalningar. Medan NFC-penetrationen för närvarande är endast cirka 10 procent på den svenska marknaden, är Samsungs egen MST-lösning kompatibel med nästan alla befintliga betalningsterminaler. Båda dessa stöds av Visa.

När NFC och MST används för att göra säkra och kontaktlösa transaktioner nästan överallt där kort accepteras, både i Sverige och utomlands, kommer valet av betalningssätt från och med nu att bli ännu enklare.

Ekonomi | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login