IBF Örebro är klara för Svenska Superligan

By on 1 april, 2017
IBF Örebo - Gävle GIK arkivbild

IBF Örebro åkte till Gävle för den sista och avgörande omgången i playoff 2, kval till Svenska Superligan, vinst där och det är är SSL-spel nästa säsong.

Första perioden startades ganska trevande och lagen kände på varandra, det var Gävle som inledde målskyttet och gjorde 1-0 genom Andreas Dahlkvist 1.43 in i perioden. 5.09 kvitterade IBF Örebro, 1-1 genom Marcus Hjelm, efter ett bra anfall. Bra tryck i spelet från bägge sidor och 7.10 tog hemmalaget ledningen, 2-1 genom Nicklas Gustafsson. Det var ett intensivt spel med högt tempo i den första perioden, där inget av lagen egentligen hade något övertag.
Periodresultat 1-2.

Andra perioden inledde Gävle som den första med ett mål ganska snabbt, 3.45 stod klockan på och målet betydde 3-1, Alexander Larsson var det som gjorde målet. Örebro fick ett powerplay 08.22 in i perioden, Örebro kunde utnyttja den och Simon Jirebeck kunde stänka in 2-3 efter 36 sekunder av övertaget. Det var IBF Örebro som var det mer dominerande laget i andra delan av mittenperioden, och det var Örebro som kunde kvittera med 33 sekunder kvar av den tredje. Det var Marcus Hjelm som gjorde det psykologiskt viktiga målet, och laget gjorde en mycket viktig avslutning. Starkt gjort av Örebro att hämta upp ett tvåmålsunderläge fram till 3-3, en signal med klara besked inför den tredje perioden.
Periodresultat 2-1, matchresultat 3-3.

Tredje perioden var det Örebro som fortsatte med sitt övertag i spelet, det även Örebro som fick det första övertaget genom ett powerplay 5.21 in ai en tredje, ett powerplay som inte ledde till något. Det blev en period där bägge lagen inte riktigt vågade ta ut svängarna, desto längre tiden led blev det hela till ett ställningskrig och matchen gick till förlängning och sudden death.
Periodresultat 0-0, matchresultat 3-3.

Sudden blev en avvaktande period där bägge lagen inte riktigt vågade spela fullt ut och istället letade luckor och misstag från varandra, sudden slutade 0-0 och det gick till straffläggningar.

Det var Örebro som tog hem straffläggningen och är klara för Svenska Superligan genom en riktigt bra genomförd match bort mot Gävle GIK. Örebro kunde genom en straff av Olle Åhman som blev korrekt dömd där domaren stod perfekt placerad, ta kommandot. Nu är IBF Örebro klara för innebandyns finrum, Svenska Superligan, och Örebro kommer att få njuta av elitinnebandy i Idrottshuset.

Stort grattis till IBF Örebro som har gjort en fantastisk säsong i Allsvenskan 2016/2017!