ÖSK tog tre nya poäng mot Östersund

By on 16 april, 2017

Örebro tog emot Östersund hemma på Behrn Arena för den tredje omgången av allsvenskan 2017/2018 som ett av topplagen i serien.

Efter en trevande inledning så lyckades ÖSK bita sig fast på Östersunds planhalva och Michael Omoh sköt efter 34 minuter in ett välplacerat skott efter att bollen kommit ut till honom efter en hörna.

ÖSK fick alltså gå till halvtidsvila med en 1–0 ledning.

Östersund inledde andra halvlek slarvigt vilket resulterade i ett flertal målchanser för ÖSK och i den 57 minuten släppte Kennedy bollen bakåt till Ring efter en hörna. Sebastian klämde till och satte 2–0 målet vid den högra stolpen.

Efter 2–0 målet växlade matchen skepnad och ÖSK backade hem, Östersund fick nu rulla runt bollen men det resulterade inte i några vassare chanser.

Det positiva här enligt mig är att försvaret såg mer disciplinerat ut än det har gjort hittills under säsongen. Jag tyckte också om att försvarsspelet var mer självuppoffrande än jag sätt på länge.

I 89 minuten så slog ÖSK ett felpass som gav Östersund större yta än innan och bollen slogs in av Nouri till 2–1 som också blev slutresultatet.

Spelet idag såg riktigt positivt ut och kan man fortsätta den fina förbättringskurvan kan det bli mycket bra.