IF Elfsborg bröt Örebro SKs fina svit

By on 20 april, 2017
Arkivbild

Örebro SK med ett gott självförtroende i bagaget åkte till Borås i allsvenskans fjärde omgång för ett möte med IF Elfsborg, Örebro hade inte vunnit en bortamatch sedan den 14 augusti 2016.

Örebro var inte alls med från start och det var Elfsborg som styrde och ställde i första halvlek, det var Elfsborg som tog ledningen med 1-0.

ÖSK inledde den andra halvleken betydligt vassare och skapade en hel del framåt, i den 64 minuten efter att Örebro var på väg in i matchen tryckte Elfsborg in 2-0. Luften gick ur Örebro efter Elfsborgs andra mål, ÖSKs första avslut i matchen kom i den 80e minuten. I den 91 minuten fick Elfsborg straff, Simon Lundevall klev fram och stängde matchen genom att slå in 3-0.

Örebro SK inledde matchen med ett obefintligt spel och det var bortalaget som kunde dominera den första halvleken, i början av den andra var det betydligt bättre spel, ÖSK var heta och skapade en del fina chanser utan att få till något. Det var ett Örebro som när de fick chanser spelade alldeles för plottrigt och omständigt i Elfborgs straffområde, Elfsborg bröt Örebro SKs fina svit på två vinster och en oavgjord. IF Elfsborg – Örebro SK 3-0, nu väntar BK Häcken hemma onsdag 26 april.