Professor Robert JM Brummer är ny partner i PULS

By on 27 april, 2017

PULS utökar partnerskapet med Robert JM Brummer, medicine doktor och professor i gastroenterologi och klinisk nutrition vid Örebro universitet där han också är vice rektor.

Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Robert JM Brummer som ny partner i PULS. Robert Brummer har en stark förankring i universitets- och forskarkretsar inom ett område där PULS önskar bli starkare. Vi ser fram emot samarbetet och möjligheten att ta del av hans kompetens och gedigna kontaktnät i internationella grupperingar inom vetenskapskretsarna och den aktuella forskningen i områdena mage/tarm och näringsvetenskap, säger Pontus Ottosson, VD i PULS.

Robert JM Brummer (född 1957) är professor i gastroenterologi och klinisk nutrition vid Örebro universitet med bland annat ansvar för ”Nutrition-Gut-Brain Interactions Research Center”. Han har varit dekan för Fakulteten för Medicin och Hälsa under åren 2010 till 2016, och är sedan 2016 vice rektor med ansvar för internationalisering, externa relationer och innovation. Hans engagemang och intresse rör främst vetenskapen kring födo- och näringsämnen samt innovation kopplat till nutrition. Han har bred och robust erfarenhet från forskningsområdet från olika positioner i Sverige och internationellt bland annat från Nederländerna. Idag representerar han Örebro universitet i ett antal nationella och internationella organisationer samt är styrelseordförande för Örebro University Holding AB.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login