Tung förlust för Sveriges U19-herrar i VM

By on 4 maj, 2017
Filip Wiklund gjorde 6-3-målet i matchen.

Sveriges U19-herrar förlorade den andra gruppspelsmatchen i VM i Växjö, Finland vann med 14-7.

– Vi jobbade jättehårt för våra lägen och de spelade snabbt och var effektiva, säger Kevin Haglund.

Efter en jämn förstaperiod i VIDA Arena där Finland ledde med 2-1 blev det en helt annan matchbild i den andra perioden. Finland gjorde fyra mål på två och en halv minut och gick upp till 6-1. Inför den sista perioden stod det hela 8-3 till Finland.

Det blev tungt när vi peppade på varandra i periodpausen och de gjorde fyra-fem snabba mål, då gick luften ur oss, säger Kevin Haglund.

Den sista perioden blev till en början jämnare spelmässigt, men det räckte inte i Sveriges jakt på den finska ledningen. I stället kunde Finland utöka sin ledning och vann till slut med 14-7.

– Vi jobbade jättehårt för våra lägen och de spelade snabbt och var effektiva, det blev tungt, säger Haglund.

Sverige spelar sin sista gruppspelsmatch i morgon klockan 19.15, då mot Danmark. Den första matchen i VM vann Sverige mot Slovakien med 13-0.

Det är bara att ladda om och se till att vi gör en mycket bättre match då, säger Haglund.