Sjukdomsutbrottet skapar oro här i Liberia

By on 6 maj, 2017
Gata i West Point, Monrovia.
Foto: Kvinna till Kvinna/Anna-Carin Hall.

En mystisk sjukdom har dödat tolv människor i Liberia, fler än 20 personer har insjuknat. Sjukdomsutbrottet skapar oro i landet som drabbades av en svår ebolaepidemi 2014.

Vi vet ännu inte varför människor dör och var smittan kommer ifrån. Det enda vi kan göra just nu är att följa hälsoråden som gällde under ebolautbrottet, som att inte ta i hand och använda tröjor med lång ärm, säger Rie Lukowski på Kvinna till Kvinnas kontor i Liberias huvudstad Monrovia.

Kvinna till Kvinna har funnits på plats i Liberia sedan 2007 och stödjer kvinnorättsorganisationer i deras arbete för att stärka kvinnors position i samhället. Under ebolautbrottet 2014 var Kvinna till Kvinna en av få internationella organisationer som stannade kvar i Liberia för att stödja initiativ för att begränsa smittan. Det var främst kvinnor som tog hand om de sjuka, vilket bidrog till att 75 procent av dem som dog i ebola var kvinnor.

Jag hoppas verkligen att smittan går att lokalisera snabbt. Ovissheten gör att det spekuleras om både förgiftning och ebola. Det är klart att smittan skapar oro, säger Rie Lukowski.

Kvinna till Kvinna fortsätter att bedriva verksamheten som planerat och följer utvecklingen noga.

Världen
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login