ÖSK föll tungt mot Djurgården

By on 7 maj, 2017

Det var utan sin anfallare Kennedy Igboananike som är avstängd efter en incident i matchen mot AFC Eskilstuna som ÖSK tog emot Djurgården hemma.

Djurgården kom till Örebro med ett massivt supporterstöd och samtliga bortalagsbiljetter var utsålda, och visst blir det en högre stämning på Behrn Arena när DIF är på besök.

Örebro började matchen bra med flera chanser, men det kändes att man saknade Kennedy då det inte fanns något riktigt sting i dem. Bästa chansen var från en frispark i bra läge som Nordin Gerzic slog direkt, som krävde en kvalificerad räddning av Andreas Isaksson i DIF målet.

Första målet kändes lite slumpartat, men Engvall lyckades i alla fall få in bollen bakom Oscar Jansson och 0-1 var ett faktum.

Örebro fortsatte jobba på och producerade en del chanser, men i första tilläggsminuten av första halvlek klev Engvall fram igen och satte 0-2 strax innan halvtidsvilan.

Det var ett helt annat Djurgården som kom ut till andra halvlek, Örebro hade haft större delen av spelet i första halvlek men nu var det omvänt. Örebro kändes lite uppgivna och Djurgården tycktes bäras fram av sina supportrar.

I 52 minuten är det åter dags för Engvall att klippa till, 0-3 var ett faktum.

Nu var det mer eller mindre Djurgårdens show, men ÖSK jobbade ändå på och gav aldrig upp men det ville sig helt enkelt inte och i 68 minuten var det dags igen då genom Mrabti som fastställde slutresultatet till 0-4.

Örebro måste hitta ett sätt att få sitt anfall att fungera även utan Kennedy då han är avstängd i ytterligare tre matcher, annars blir detta ingen bra vårsäsong för ÖSK.