Nu vill vi använda gamification för att må bättre

By on 20 juli, 2017
Använd semestern, och familjen, till att förbereda hälsan inför jobbhösten. Gamification är ett effektivt sätt att förändra ett beteende.

Har du en app i din telefon som håller koll på din framsteg under löprundan, påminner dig om att dricka vatten eller ta en promenad, eller till och med håller koll på näringsvärde och kalorier i maten du äter? 

Den digitala hälsotrenden bara fortsätter att öka, och allt fler upptäcker att gamification är ett effektivt sätt att få oss att förändra våra beteenden till det bättre. Den globala marknaden för gamification och hälsa förväntas öka med över 50% de närmsta fem åren.

Här är fyra favorit-appar på temat gamification och hälsa som hjälper dig komma tillbaks till jobbet som en ny människa:

Headspace
Lär dig meditera i sommar, det har aldrig varit enklare! I tio enkla steg guidar den här användarvänliga appen oss till en introduktion i mindfullness och meditation. Forskning visar att det både gör oss mer lugna och fokuserade och ökar vår kreativitet!

 

Lifesum
Håll koll på både näringsvärde och kalorier i sommar. Gör testet som tar fram din unika hälsoprofil och ta del av recepten som anpassats just till dig. Om du loggar eller scannar in din mat och träning så får du varje vecka ett hälso-index som visar om du är på rätt spår eller inte. Det är faktiskt löjligt roligt att tävla mot sig själv och slå sin egen life-score varje vecka!

Clue
För dig som är kvinna och ibland påverkas av hormon-cykeln är denna app perfekt! Du kan enkelt lägga till och dra ifrån olika faktorer som påverkar ditt humör och hälsa som träning och meditation och med hjälp av ett visuellt gränssnitt lägga till hur du mår på insida och utsida under olika perioder.

Nike +
Om du tröttnat på Runkeeper tillför Nike + en extra gamifierad dimension där du levlar baserat på hur många km du har sprungit med appen. Det är triggande att gå från gul till orange (och så småningom till VOLT när du passerat 15 000 km) och du kan hitta kompisar att springa med via löparklubbar som är kopplade till appen.

I september lanseras nya konferensen GamifyUs som djupdyker i hur fenomenet gamification har påverkat olika branscher som HR, kommunikation, affärs- och produktutveckling, från det att det uppstod som ett buzz-word någonstans runt 2010, fram till den jättemarknad med gamifierad produkter och tjänster vi ser idag.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login