Meriterad landslagscenter klar för Örebro Innebandy

By on 5 augusti, 2017
Landslags meriterade Joel Kanebjörk klar för Örebro Innebandy.
Foto: Jerry Gray

Det har hunnit bli augusti och lagbygget för Örebro Innebandy är inte riktigt klart ännu. Idag kan vi stolt presentera ytterligare en lands-lagsmeriterad spelare som valt att skriva på för Örebro Innebandy, nämligen Joel Kanebjörk.

Joel om varför han väljer att spela i Örebro kommande säsong:

Vad vi förstår var det många lag som önskade din signatur, hur kom det sig att valet föll på Örebro?
– Örebro har specifika sportliga utmaningar som är motiverande, vi har även hittat en tilltalande helhet vilket varit viktigt för mig.

Vad tror du om Örebros chanser att etablera sig i SSL?
– Att tolka från hur föreningen arbetar, kommunicerar och förhåller sig till sin verksamhet och sitt nuläge, så har Örebro goda förutsättningar till etablissemang.

Tränare Gabriel Brandberg om sitt senaste tillskott i truppen:
– Jag blir glad och stolt att vi i Örebro Innebandy kan knyta till oss en sån meriterad spelare som Joel Kanebjörk. Också kul att Joel visat stort intresse och engagemang redan från första kontakt, för att sen bestämt sig för att vilja vara med på den nya resa som Örebro har startat i och med avancemanget till SSL. Jag är övertygad om att Joel kommer bli en tillgång för hela föreningen genom sitt sätt att vara både på och utanför innebandyplanen!

Erik Eskils från sportgruppen om den tunga värvningen:
– Det är självklart att det blir ett stort fokus på våra nyförvärv. Men vi får inte heller glömma att vi har en rejält bra stomme i Örebro som tog oss till SSL. Där finns det flera namn som sedan länge skulle varit en del av SSL om inte de drivits av tanken att ta upp Örebro i finrummet. Till detta kommer flertalet talanger som trycker på underifrån. Men självfallet måste vi vara väldigt nöjda med alla de nya lagdelarna vi fått till i år. Och att på planen få kröna detta med spelare som Palmén och nu dessutom härföraren Kanebjörk är helt magiskt. Likväl måste vi vara ödmjuka inför det faktum att vi är nykomlingar. Men detta känns onekligen VÄLDIGT spännande!

Joel Kanebjörk är mest känd för sin tid i Storvreta, där han kommer ifrån senast efter att har haft en treårig sejour i AIK. I Storvreta har han vunnit tre SM-guld samt ett Champions cup-guld. Svenska landslaget har också varit/är en stor del i Joels karriär där han har 79 A-landslagskamper och två VM-guld på cv:t. Han innehar också rekordet i flest antal poäng en svensk gjort i en VM-match, nämligen 12 stycken.

Joel kommer att spela med tröjnummer 5.

Sport | Innebandy lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login