VM-KVAL: Sverige går för gruppseger i avslutande match mot Slovakien

By on 18 augusti, 2017
Foto: M&F Foto, Sofia Andersson.

Imorgon kl 16:00 spelar Sverige den avslutande matchen i VM-kvalet mot Slovakien, matchen spelas i IFU Arena i Uppsala, vinst är ett måste för att knipa gruppsegern och därmed få en bättre lottning i nästa kval. 

– Vi vill självklart vinna på hemmaplan men också ta revansch för bortaförlusten mot Slovakien, säger Viktor Gaddefors.

I onsdags säkrade Sverige avancemang i VM-kvalet efter en klang- och jubelföreställning mot Armenien i IFU Arena. 1824 personer njöt av svenska dunkar, trepoängare och blockar under hela matchen. Sverige var piskat att vinna efter bortaförlusten mot Armenien och visade direkt var skåpet skulle stå. Ledning i paus med 56-32 blev till slut en vinst med 93-70.

De svenska spelarna har bortaförlusten mot Slovakien på näthinnan och även om målet är uppnått så kommer ingen spelare att ta lätt på den avslutande matchen. Det handlar om att skapa en vinnarkultur och det handlar om att förbättra sina chanser till en bättre lottning i nästa runda. Dessutom är det mer än en spelare som gärna vill visa basketsverige att de kan besegra Slovakien.

Matchens lirare Viktor Gaddefors hade 15 poäng, 8 returer, 5 assists och 3 steals i sin comeback i hemstaden. 

– Det är skitskönt men vi har matchen mot Slovakien kvar, vi ska vinna den och sedan firar vi, sade han efter matchen till SVT.

Slovakien har i första hand tre spelare som kan göra skada för Sverige. Det är den rutinerade power forwarden Radoslav Rancik, center Peter Sedmak och guarden Andre Jones. Framför allt Slovakiens insidespel firade stora framgångar i Bratislava och Slovakien dominerade returtagningen.

I Sveriges två senaste vinster mot Bosnien och Armenien har det varit gul dominans under korgarna och det krävs även mot Slovakien för att vinna.

Slutligen är det mycket publik som kommer till matcherna för att se spelarna och de förtjänar ett Sverige som ger allt i alla situationer. Blir spelet i närheten av vad Sverige visade mot Armenien, med ett fysiskt försvarsspel och högt tempo, så kommer det bli en härlig eftermiddag i IFU Arena där både publik och spelare kan bjuda på sig själva.

Sverige – Slovakien, Lördag 16 augusti kl. 16:00, IFU Arena.

Sport | Basket
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login