Hjärnfonden tvivlar på Fridolins åtgärdsgaranti

By on 20 augusti, 2017

Hjärnfonden känner en stark oro för att regeringens åtgärdsgaranti som har presenterats är svår att leva upp till, lärarna har redan idag svårt att hinna med det dom ska.

En stor grupp av de elever som behöver extra stöd har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, något många lärare saknar utbildning och kunskap om.

– Rektorn har en mycket viktig roll för att se till att det finns tillräckligt med tid och kompetens så att skolpersonal kan tillgodose elever som behöver extra stöd. Det kräver en betydande insats från lärarens sida. Om inte rektorn kan ta ett samlat grepp och ger personalen mer tid så finns det stor risk att åtgärdsgarantin inte får genomslag, säger Anna Hemlin, generalsekreterare på Hjärnfonden.

Elever med särskilda behov eller funktionsnedsättningar behöver en anpassad lärmiljö. Det kan handla om så enkla saker som att få sitta med hörlurar, bakom en skärm eller ta en paus mellan uppgifterna för att hålla fokus. Svårigheter som uppstår i skolmiljön kring barn med behov är ofta bristande kunskap om funktionsnedsättningar och hur man bemöter dessa.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login