Örebro SK förlorade mot tabelljumbon

By on 21 september, 2017

Örebro SK tog idag emot tabelljumbon AFC Eskilstuna hemma på Behrn Arena i Örebro, det var ett Örebro som sökte revansch efter den tunga förlusten borta mot Djurgården.

Jag hade förhoppningar om en bra match efter vad jag såg under hemma matchen mot Malmö då jag tyckte att laget spelade mycket bra.

Tyvärr började dagens match inte så bra och redan efter 7 minuter så tryckte Buya Turay in 0–1 till gästerna.

Men Örebro höjde pressen och i 26 minuten klippte Kennedy Igoboanike till med ett riktigt kanonskott, Eskilstunas målvakt var på bollen men den lyckades tillslut leta sig in till 1–1.

I den 39:e minuten skjuter Besara ett skott i stolpen och Filip Rogic rullar enkelt in returen. Örebro spelar i detta läge relativt bra och Eskilstuna har inte bollen särskilt mycket.

Örebro startar den andra halvlek med fortsatt hög press men något mer avvaktande men Eskilstuna arbetar sig in i matchen mer och mer.

I 82: a minuten går Michael Almebäck hårt in i ryggen på en Eskilstuna spelare och domaren signalerar för straff, Omar Eddahri kliver fram och sätter 2–2.

Två minuter senare är det dags igen för Omar då han drar örebroförsvaret och slår in bollen i bortre hörnet och fastställer slutresultatet till 2–3 och vinst för Eskilstuna som där med klev upp från sistaplatsen och gick förbi Halmstad som är ny tabelljumbo.

Örebro blir i perioder alldeles för stillastående och det är inte alls det disciplinerade spel vi såg mot Malmö, detta måste man hitta tillbaka till för att kunna avsluta med flaggan i topp.

Härnäst väntar bortamatch mot Sirius den 25/9, nästa hemma match är mot Kalmar FF den 1/10.