Örebro Kings gör debut

By on 25 september, 2017

SSL laget Örebro Innebandy har premiär i Svenska Superligan – SSL – nu på onsdag när man besöker Uppsala för att möta storklubben Storvreta IBK. Samtidigt lanserar klubben sitt nya namn, Örebro Kings.

– Även om vi har visat upp vår nya maskot lite i smyg, är det först nu som Örebro Kings presenteras officiellt, säger Jerry Gray, lagledare och tillsammans med Janne Ekengren, en av två aktiva grundare i Örebro Innebandy. Han fortsätter:

– Bakgrunden till namnvalet är ganska självklar tycker vi. Sveriges tronföljare, Jean Baptiste Bernadotte, kröntes 1810 i Örebro. Kronan i Örebro Innebandys klubbmärke symboliserar detta, som presenterades redan 2012. Nu när vi kliver in i innebandyns finrum, lanserar vi Örebro Kings officiellt. Den nya maskoten kombinerat med klubbmärket, blir vår officiella logotyp för vårt SSL-lag.

Både klubbmärket samt maskoten är framtagen av Örebro illustratören och grafisk designer David Cederlöf.

I 2012 träffade jag Jerry som hade en skiss på en logotyp. Hans entusiasm och energi var smittsam. Eftersom mina två döttrar spelade i klubben, vill jag självklart hjälpa till. Efter diskussion med (dåvarande) ordförande Erik Eskils, bestämde vi att även ta fram en maskot att kombinera ihop med klubbmärket.

Den nya logotypen kommer pryda SSL-lagets matchtröja, lagets nya hemsida och i lagets sociala medier. Det nya varumärket kommer marknadsföras på Örebro Kings souvenirer och säljas i klubbens nya webbshop, som lanseras inom kort.

Örebro Queens
Erik Eskils berättar att samtidigt lanseras Örebro Queens, namnet och maskoten till Örebro Innebandys damlag, som i år spelar i Division 1.

Naturligtvis har varje kung sin drottning vid sin sida. Ett jämställt Örebro Innebandy är en förebild för alla ungdomar i fören-ingen, något som vi även hoppas kan bidra till en mer jämställd idrott i Örebro.

.

Sport | Innebandy lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login