Matilda Algotsson säkrade Sveriges andra plats i konståkning till OS 2018 denna helg

By on 30 september, 2017
Sverige har två platser till OS i konståkning, en av dem säkrades av Matilda Algotsson denna helg.

Matilda Algotsson tog idag Sveriges andra OS-plats i konståkning denna helg, under OS-kvaltävlingen Nebelhorn Trophy i Oberstdorf, Tyskland. Igår säkrade Alexander Majorov en OS-plats på herrsidan.

”Det känns fantastiskt att ha fått chansen och bevisat att jag var rätt val för att ta en plats till Sverige i OS. Jag är både lättad och lycklig.”, Säger Matilda Algotsson som slutade på 2:a plats i tävlingen med 167.01 i totalpoäng efter nytt personbästa i friåkningen. 

”Att få ta en plats för Sverige till OS känns så sjukt bra. Det var den första och viktigaste milstopen den här säsongen. Nu är det fullt fokus mot nästa. Målet är såklart att också få representera Sverige på plats i Pyeongchang.”. Säger Alexander Majorov

”Att Sverige nu har två platser till OS är viktigt för konståkningen i Sverige. Både Matilda och Alexander har bevisat att de var rätt val för tävlingen. De har visat på bra form och fokus under tävlingsdagarna här i Oberstdorf. Nästa steg är att alla svenska toppåkare kämpar hårt under resten av säsongen för att också uppfylla kvalificeringskraven för att få tävla på plats i Sydkorea.”, Säger Anna Hörnqvist, sportchef för Svenska Konståkningsförbundet

Sverige har nu en plats på dam- respektive herrsidan i konståkning till OS i Sydkorea. För att bli uttagen till OS av SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) behöver konståkarna klara de svenska uttagningskriterierna – att uppnå resultat och prestation för topp-åtta-nivå på utvalda tävlingar så som Grand Prix och Challenge-serien under hösten.

Sport | Konståkning
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login