IBF Örebro stormar vidare i SSL efter bortavinst mot AIK

By on 8 oktober, 2017

IBF Örebro spelade borta mot AIK IBF i omgång 4 av SSL, Örebro som kom till spel med vinster i bagaget.

Första perioden gick till AIK spelmässigt och poängmässigt, precis som väntat var det hemmalaget som ägde boll mest, trots det gick AIK till periodpaus med endast 1-0 överläge.

Andra perioden blev den första lik med både bolldominans och bra tryck mot Örebromålet, men Örebro ville annat och tog tillvara på chanserna vilket ledde till att perioden slutade 2-5 fördel Örebro.

Tredje perioden öppnades av Örebro som gjorde 6-2 redan i den första minuten, AIK reducerade i den femte minuten till 3-6. Efter en riktig lekstuga av Örebro i den åttonde slog Ekengren in 7-3

AIK tog ut målvakten, gjorde 4-7 och trampade på. Simon Palmen fick tag i bollen och skickade den över hela planen in i öppen bur i den 18e minuten till 4-8, vilket blev slutresultatet.

Det var Örebros tredje vinst av tre, Örebro har tagit till sig det tempo och den spelförståelse som behövs för att räcka till i innebandyns högsta liga. Laget visade upp en riktigt bra defensiv samtidigt som de kunde utnyttja kontringarna på ett fantastiskt bra sätt. Tack vare vinsten är IBF Örebro uppe på en andra plast i Svenska Superligan.

Vinsten mot AIK var välförtjänt och nu på onsdag kommer IBF Falun till Idrottshuset, Falun som precis har vunnit Champions Cup och ses som världens bästa lag, det kommer att bli en riktigt värdemätare.