Ny webb ska hjälpa mammor att amma

By on 19 oktober, 2017
Elisabeth Hjärtmyr, amningsspecialist och Louise Candert, medicinsk kommunikatör.

Socialstyrelsen presenterade nyligen den senaste amningsstatistiken med siffror från 2015 som visar att amningen fortsätter att minska. Samtidigt är förlossningsklinikerna överbelagda och det råder brist på tid och resurser för amningsstöd.

Forskning visar att brist på stöd och kunskap är en del av skälen till att mammor väljer att sluta amma tidigare än de tänkt sig. Det är upprinnelsen till att vi i samband med Nordiska amningsveckan nu lanserar Amningswebben, en webb om amning och det lilla barnet, för mamman som vill amma och hennes partner.

Många gånger är det ganska lite som behövs för att amningen ska gå från att inte fungera till att fungera. På Amningswebben har vi samlat mängder av sådana råd och tips, säger Elisabeth Hjärtmyr som är amningsansvarig och grundare av Amningswebben.

Elisabeth har hjälpt mammor att amma under 20 års tid och besitter en skatt av praktiska tips och råd. Trots att hon arbetar hela dagarna på olika amningsmottagningar finns det ändå så många fler mammor som skulle kunna ta del av hennes kunskap.

– Vi lägger inga värderingar i om man bör amma eller inte, vi vill bara hjälpa mammor som vill amma att kunna göra det, säger Louise Candert, kommunikationsansvarig och grundare av Amningswebben.

Amningswebben är en fristående webbsida utan annonser eller kommersiella intressen. All information är baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet. För att ändå kunna existera kostar ett abonnemang 69 kr/månad. Man kan när som helst avsluta sitt abonnemang.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login