Örebro Kings föll tungt mot tabelljumbon

By on 21 oktober, 2017

Örebro Kings tog emot tabelljumbon Jönköping IK i den åttonde omgången av Svenska Superligan.

Jönköping började med att spela ett traditionellt Allsvenskan spel, statiskt och ganska lättläst, Örebro däremot höll mer SSL-stilen och spelade mera rakt på. Men i till den andra perioden så hade Jönköping läst Örebro och ställde sitt om spelet totalt, ett spel som Örebro inte lyckades lösa.

Första perioden inledde bägge lagen med att känna på varandra och spelet böljade fram och tillbaka utan att något av lagen fick några chanser, den åttonde minuten var det Örebro som slog till med 1-0 genom Jonatan Strömberg. I den 18e minuten utökade Örebro sin ledning till 2-0, målet gjordes av Markus Lindgjerdet. Precis innan periodpaus kunde gästerna reducera och slog in 2-1.

Örebro började den andra perioden bra och 1:48 in får Jönköping en utvisning, Örebro får till ett bra powerplay och i 3: e minuten in sätter Marcus Ekengren 3-1 på en passning från Lindgjerdet.

Jönköping satte hög press vilket lämnade luckor bakåt men som Örebro har svårt att utnyttja, och i den 7: e minuten bär det frukt för Jönköping då 3-2 är ett faktum genom Tobias Zälle.

Den höga pressen från Jönköping fortsatte och i den 8: e minuten tappar Kanebjörk bollen på mittplan och Jönköping gör 3-3 genom Anton Hedin.

I 11:e minuten var det åter dags för Jönköping tar ledningen 3-4 för första gången i matchen genom Filip Åkerblom.

Jönköping fortsatt med sitt press spel och lyckades därigenom att dra ut Örebro och skapa ytor. I den 16: e minuten gav det ännu en gång resultat och då Rickard Hessmer utökade Jönköpings ledning till 3-5.

Den tredje perioden startade som den andra slutade och i 5: e minuten ordnade Emil Nilsson en tremålsledning till Jönköping och 3-6.

Nu hade Jönköping hittat framgångskonceptet och i 13: e minuten utökade man ledningen till 3-7 genom Oscar Malmgren. Vid detta tillfälle kändes det som att inget Örebro hittade på lyckades och jag tycker att man borde hitta på någonting drastiskt för att bryta Jönköpings momentum.

16:43 in i tredje perioden tar Örebro ut målvakten i ett försök att komma tillbaks i matchen men Jönköping snor åt sig bollen och 3-8 var ett faktum. Örebro fortsätter utan målvakt men får inte till sitt spel och 17:30 in i tredje sätter Jesper Ekström 3-9 i öppet mål för Jönköping.

Nu känns det som att Jönköping gör vad de vill och 17:55 sitter 3-10 genom fint skott från Tobias Zälle och Jönköping gör nu mål på alla chanser som bjuds.

Jönköping gjorde en taktiskt mycket bra match där man lyckades dra ut Örebro som lag, ett spel som Örebro inte hade några motmedel mot. Det är bara för Kings att gå till baks till ritbordet och öva in nya varianter för att lösa liknande situationer i framtiden.