Adhd-hjälpen – ny internetbehandling för vuxna med adhd

Av på 3 november, 2019
Ur animerad film i behandlingsprogrammet adhd-hjälpen från Psykologpartners

Psykologpartners släpper ett nytt behandlingsprogram för de cirka 200 000 vuxna med adhd som finns i Sverige. Det här blir det sjunde digitala behandlingsprogrammet för privatpersoner från Psykologpartners.

Ungefär tre procent av Sveriges vuxna befolkning har adhd [1], men det är långt ifrån alla som söker, och får, hjälp. Mycket av det stöd för adhd som finns tillgängligt idag är främst utvecklat mot barn och unga.

– Många öppenvårdspsykiatriska enheter vill kunna erbjuda ett bredare behandlingsutbud. Forskningen pekar också på att detta är det bästa [2]. Vi tror att internetbaserad psykologisk behandling kan stärka befintliga vårdinsatser för målgruppen, och i längden bidra till ökad livskvalitet, säger David Brohede, leg. psykolog och projektledare, Psykologpartners.

Adhd-hjälpen är ett internetbaserat behandlingsprogram som ger kunskap, färdigheter och verktyg till vuxna med adhd. Det kompletterar befintliga vårdinsatser och möjliggör för verksamheter att erbjuda strukturerad och effektiv psykologisk behandling. Vårdpersonalen kan fungera som behandlarstöd under processen och lotsa användaren förbi svårigheter.

I utvecklingsarbetet med det nya behandlingsprogrammet har man samarbetat med individer med adhd-diagnos och kombinerat ett användarcentrerat perspektiv med gediget forskningsunderlag och klinisk expertis, vilket varit en av projektets styrkor.

Adhd-hjälpen är ett samarbete mellan Psykologpartners, designföretaget Usify och Eget förlag, med stöd av PTS (Post- och telestyrelsen).

Dessa är Psykologpartners digitala behandlingsprogram:
Adhd-hjälpen, Depressionshjälpen, Oroshjälpen, Stresshjälpen, Sovhjälpen, Ångesthjälpen, Ångesthjälpen Ung.

Hälsa | Regionalt
Örebronyheter

Källa Psykologpartners
[1] https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/ovrigt/2019-6-21.pdf
[2] Kooij, S. J. J., Bejerot, S., Blackwell, A., Caci, H., Casas-Brugué, M., Carpentier, P. J., et al. (2010). European consensus statement on diagnosis and treatment of adult ADHD: The European Network Adult ADHD. BMC Psychiatry, 10(1), 67. http://doi.org/10.1186/1471-244X-10-67

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in