Aktivitetsmässa för nyanlända ungdomar

Av på 14 november, 2017

Gemenskap och en bra fritid för ensamkommande ungdomar. Det är tanken när Örebro kommun bjuder in nyanlända till en stor aktivitetsmässa på Tegelbruket idag tisdag den 14e på Tegelbruket, klockan 15-18. Över 40 föreningar finns på plats för att välkomna ungdomarna.

Cricket? E-Sport? Grafitti? Make-up? Fiske? Det är några av alla aktiviteter som nyanlända ungdomar mellan 14 och 25 år kommer att få prova på. Ett tillfälle att prova på aktiviteter och få veta mer.

– Vår avdelning har samarbetat med Tegelbruket sedan starten. Det känns som att de förstår vad ungdomar vill ha och behöver, säger Anna Jakobsson, chef för avdelningen för ensamkommande barn och unga

Att kunna göra det för andra gången tillsammans med Örebro kommun känns oerhört roligt, målsättningen är förstås att locka minst lika många besökare till mässan som i våras då fokus var utbildning och arbetsmarknad, säger en av arrangörerna, Rada Al-Azawi, Projektledare Tegelbruket.

Genom att samla en bredd av fritidsaktiviteter under ett tak, underlättas ungdomarnas väg in i det svenska föreningslivet och samhället.

– Det är viktigt att ungdomarna har värdefulla sammanhang utanför skola och boende. Tegelbruket betyder mycket för våra ungdomar, säger Anna Jakobsson.

Mässan arrangeras på Tegelbruket (Markbackens centrum) idag tisdagen den 14 november, kl 15-18.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in