Äldreboendet Trädgårdarna kan bli Årets byggnad

Av på 25 november, 2017

⇑⇑⇑⇑ Häng med på en guidad tur ⇑ ⇑ ⇑ ⇑ [OBS! Glöm inte ljudet]

Nästa vecka kan Örebro kommuns äldreboende Trädgårdarna vinna ett prestigefullt pris på Arkitekturgalan, Trädgårdarna finns med bland årets nominerade till Kasper Salin-priset för bästa byggnad, och Örebro kommuns kommunikatör Linus Mattisson tog med sig filmkameran och träffade de äldre och personalen.

Juryn prisar de välplanerade rummen för social samvaro och den inlevelsefulla utformningen,Trädgårdarna är ett vård- och omsorgsboende i Örebro som är ritat av Marge Arkitekter.

Det är ett väldigt fint ställe och man mår bra av att vara här. Det är hedrande att just ett vård- och omsorgsboenden är nominerat. Det här är ett projekt som varit med länge i kommunledningen och nu har Trädgårdarna varit öppet i lite mer än ett år. Projekt kan ta lång tid i politiken men när det blir klart blir det riktigt bra, säger Per-Åke Sörman (C), ordförande programnämnd social välfärd.

Kasper Salin-priset för årets bästa byggnad är landets äldsta och mest prestigefyllda arkitekturpris. Det delas ut av Sveriges Arkitekter och priset går till byggnaden. I juryn ingår erfarna och välrenommerade arkitekter som gör en gedigen research och undersöker varje hus på plats. Årets pris delas ut på Arkitekturgalan den 28 november på Cirkus i Stockholm.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in