Alexander Kjäll fick tre poäng i födelsedagspresent

By on 1 juni, 2019
Arkivbild.

Örebro SK åket till Göteborg för att i den 12 omgången av allsvenskan ta sig an IFK Göteborg, Örebro kom från en förlust senast mot Sirius hemma men laget har hittills i år varit klart bäst på bortaplan dock var hela sex Örebro spelare borta med skador, Göteborg hade inför matchen åtta matcher utan förlust.

Örebro började med att trycka på, men Göteborg kom snabbt tillbaks och och skapade en del chanser. Efter tio minuter började Örebro att backa hem med ett kompakt försvar vilket ledde till en ökad press från Göteborg. I den 23 minuten bytte Göteborg ut Sebastian Ohlsson efter känningar i baksidan lår och in kom Nzuzi Toko. Örebro började mot mitten av halvleken sakta men säkert att flytta upp sitt spel och de blev mer spel på offensiv planhalva. I den 31 minuten hade Göteborg ett jätte läge mär Nzuzi Toko kom fri med Oscar Jansson men Örebromålvakten räddade. I den 45 minuten når Nordin Gerzic Philip Rogic med ett fint inspel och 1-0 till Örebro var ett faktum. I den 45 minuten bytte Göteborg ut Andre Calisir effter känning baksida lår och in kom Kristopher Da Graca. Örebro gjorde en bra första halvlek och ledde efter denna med 1-0.

I den andra halvlek försökte Göteborg att flytta upp sit spel men Örebro lyckades effektivt att störa deras uppspel och följden blev ett ganska böljande spel. I den 75 minuten bytte Alhassan Yussuf och in kom Sargon Abraham. I den 84 gjorde Göteborg mål men man gick i Örebros offside fälla och målet blev bortdömt. I den 90 minuten bytte Örebro ut Simon Amin och in kom Arvid Brorsson. Göteborg satsade hårt mot slutet men Örebro höll emot och matchen slutade 1-0 till Örebro.

Örebro gör en mycket bra taktisk match där man stängde ner Göteborgs styrkor effektivt och även lyckades med att göra mål, så även om det inte var världens roligaste match att titta på så syntes det att Örebro hade en gameplan och följde den vilket ledde till vinst och Alexander Kjäll fick en fin födelsedagspresent i form av tre poäng.

Nästa match spelar man hemma mot Helsingborg den 28 Juni och då får vi se om Örebro kan mota hemma spöket också.

Matchen slutade IFK Göteborg 0 – Örebro SK 1.