Alphand vann i Hafjell

Av på 3 december, 2017

Tävlingshelgen är över och det har tävlats i både Europacup och världscup. Damernas Europacup besökte Hafjell, Norge, med storslalom och herrarnas världscup var i Beaver Creek, USA, med fart och storslalom.

Damernas Europacup har redan skördat framgångar i Funäsdalen där Ylva Stålnacke, Kiruna BK, tog en tredjeplats på torsdagen, men det skulle visa sig inte vara nog för de svenska EC-damerna.

På söndagen tävlade tio svenska damer i storslalom och vassast av alla var Estelle Alphand, Åre SLK, som stod högst upp på pallen efter två åk och säkrade där med sin första vinst i Europacupen genom karriären.

Tidigare har Estelle tre pallplatser med två 3:e platser i alpin kombination och en 2:a plats i Super G.

Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, placerade sig som näst bästa svenska dam på en 16:e plats, sen kom Ylva Stålnacke 23:a, Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, 34:a, och Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, 43:a.

De övriga svenska åkarna tog tyvärr inga placeringar.

I världscupens farttävlingar i Beaver Creek var det bara Felix Monsén, Åre SLK, som representerade Sverige, men Felix var inte nöjd med sin prestation varken efter fredagens Super G eller lördagens Störtlopp.

Min inställning inför helgens tävlingar var det inget fel på, men dessvärre fick jag inte åkningen att fungera och gjorde lite för mycket missar för att kunna få med mig ett resultat jag skulle vara nöjd med, sa Felix efter helgen.

I Super G slutade Felix 53:a och i störtloppet 65:a och fortsätter arbeta för att klättra i startlistorna.

Efter farttävlingarna var det på söndagen dags för herrarnas första storslalomtävling i Beaver Creek. Tävlingen blev storslalompremiär i herrarnas världscup efter att den ordinarie premiären i Sölden, Österrike, blivit inställd på grund av blåst.

På start var både Matts Olsson, Valfjällets SLK, och André Myhrer, Bergsjö Hassela Alpina, med startnummer 8 respektive 19.

Både Matts och André fick med sig bra förstaåk där Matts låg 7:a och André 14:e inför andra åket, där båda kände att de hade mer att ge inför andra åket.

I andra åket tappade tyvärr både Matts och André placeringar och slutade 9:a respektive 18:e, men båda visade vilja att åka snabbt, vilket bådar gott inför OS-säsongen.

Sport | Skidor
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in