Alpint och Ski Cross avbryter tävlandet utanför Skandinavien

Av på 12 mars, 2020
Alpint och ski cross Sverige kommer inte tävla eller träna utanför Skandinavien efter helgen. Foto: Klas Rockberg

Utvecklingen och spridningen av coronaviruset gör att Ski Team Sweden Alpine och Ski cross väljer att efter kommande helg inte bedriva träning- eller tävlingsverksamhet utanför Skandinavien.

– Beslutet är fattat med hänsyn tagit till ett antal aspekter, men i grunden handlar allt om att ta ansvar för våra aktiva och personalens hälsa, säger alpin chef Tommy Eliasson Winter.

Ledningsgruppen för alpint och ski cross hade under tisdag ett möte där ärendet diskuterades och det var ett enhälligt beslut som fattades.

Vi har följt utvecklingen mycket noga under de senaste dagarna och sammantaget med den information som vi har och hur olika myndigheter agerar i Europa är det allt för stora risker med att fortsätta resa och vara verksamma i de här regionerna. Nackdelarna väger tyngre än fördelarna, därför är inte beslutet svårt att fatta, säger Eliasson Winter.

Hälsoaspekten är ett tungt vägande skäl, men också osäkerheten kring vad en ökad smittspridning innebär i frågan om karantän, stängda gränser och nationer är andra aspekter som ligger till grund för beslutet.

– Vi vill varken få åkare eller personal som fastnar i andra länder på grund av att de hamnar i ett karantänsförfarande och vi vill heller inte aktivt bidra till eventuell vidare spridning. Vi styr nu istället om vår verksamhet till ökad aktivitet på hemmaplan, säger Tommy.

Världscupherrarna kör sin sista världscuptävling för säsongen i Kranjska Gora, men efter söndagen är det tävlings- och träningsstopp utanför Skandinavien för svenska åkare på obestämd tid.

– Det är en rigorös säkerhet som byggts upp kring tävlingarna i Slovenien, men utvecklingen som varit senaste två dygnen och med de propåer som kommit finns det ingen anledning att fortsätta verksamheten utanför Skandinavien, säger Winter.

Hur långt uppehållet för tävlingar utanför Skandinavien kommer att vara är inte klart.

– Det här beslutet har tagits med den kunskap och information vi har i dag. Vi fortsätter följa utvecklingen och sedan får vi se hur framtiden gestaltar sig, säger Eliasson Winter.

Hälsa | Sport
Örebronyheter

Källa Svenska Skidförbundet

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in