Ännu ett oavgjort resultat för Örebro SK mot Kalmar FF

By on 12 augusti, 2019

Örebro SK åkte till Kalmar för att ta sig an Kalmar FF i den 19 omgången av allsvenskan 2019. Örebro som senast räddade oavgjort i slutminuten hemma mot IFK Göteborg och nu hade sex matcher utan förlust, Kalmar å andra sidan hade inte en vinst på de senaste sex matcherna och ett oavgjort senast mot Hammarby som bästa resultat.

Örebro började första halvleken bra men en hel del individuella misstag gjorde att man tappade tempot, mot mitten av halvleken började man dock få ordning på detta och Örebro skapade ett flertal vassa chanser. I den 27 minuten hade Kalmar en ordentlig chans genom York Raphael men bollen stoppas på mållinjen av Lorentzson. Efter York Raphaels chans så hade Kalmar en bra period där de lyckades skapa flera farligheter och Oscar Jansson fick det svettigt i Örebro målet. Örebro redde upp situationen och gick mot slutet av halvleken åter på offensiven och skapade några chanser men halvleken slutade 0-0.

Början av andra halvlek bjöd på ett böljande spel där inget av lagen lyckades få någon riktig kontroll över spelet och så fortsatte spelet när lagen bytte chanser. I den 63 minuten bytte Örebro in Yaser Kasim och ut gick Simon Amin. I den 64 minuten tilldömdes Örebro straff efter en hands, Carlos Strandberg slog den men Kalmars målvakt räddade. Efter straffen lyfte Kalmar sitt spel och det var helt klart mer energi i laget efter straffräddningen. I den 76 minuten blev det åter straff för Örebro och det var åter Carlos Strandberg som klev fram till straffpunkten och denna gång satte han den 1-0 till Örebro. Kalmar pressade på efter Örebros straffmål och i den 80 minuten slår Viktor Elm in kvitteringen på en frispark för Kalmar och 1-1. I slutminutrarna satsade båda lagen framåt med allt och man bytte chanser men det blev inget mer mål och matchen slutade 1-1 precis som mötet i Örebro tidigare i år.

Örebro klarar ännu en match utan förlust men jag tycker åter att man har många chanser där de borde ha gjort mål och här måste man se till att vara bättre på att ta till vara på dessa. ÖSK ligger efter kvällens match på en åttonde plats i tabellen ett poäng före Östersund.

Nästa match spelas mot BK Häcken hemma den 18 Augusti.

Matchen slutade Kalmar FF 1  – Örebro SK 1.